реклама

реклама

Семінар для депутатів Черкаської обласної ради відбувся 25 і 26 травня у Маньківці. Захід організований обласною радою за участі викладачів Національної академії при Президентові України у рамках програми Європейського Союзу щодо виконання зобов’язань України перед СОТ і Європейської політики добросусідства.

Заступник голови обласної ради Василь Касян, привітавши депутатів з початком роботи семінару, акцентував увагу, що навчання має на меті підвищити рівень їх знань для застосування в своїй повсякденній діяльності, в тому числі задля реалізації програми «Будуємо нову Черкащину».

У ході навчання учасники мали змогу ознайомитися з основними аспектами активізації діяльності депутатського корпусу, особливо в сільських регіонах. Слухачі отримали поглиблені знання з питань законодавчого забезпечення діяльності депутатів місцевих рад, ознайомилися зі змінами до Конституції та чинного законодавства, що відбулися за останній час, до бюджетного законодавства в світлі нового Податкового кодексу, регулювання земельних правовідносин, охорони довкілля та безпечного природокористування, ефективного управління майном тощо.

Крім того, були висвітлені питання щодо можливостей фінансування окремих проектів на місцевому рівні за рахунок коштів міжнародної технічної допомоги, особливостей підготовки проектних заявок для отримання такого фінансування та ряд інших важливих питань.

Особливу увагу і зацікавленість викликали у депутатів лекції щодо застосування в практичній роботі мови ділових документів, мистецтва публічного виступу, статусу депутатів та можливостей депутатського мандата та інші.

Підбиваючи підсумки, голова обласної ради Валерій Черняк зауважив, що у подальшому навчанням будуть охоплені не лише депутати обласної ради, а також рад інших рівнів, інформує відділ інформаційного забезпечення та взаємодії зі ЗМІ Черкаської облради.

реклама

Коментарі  

 
+2 #2 Український вовк 29.05.2011 22:24
фото +100
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #1 гонта 28.05.2011 23:55
Скідьки на цей непотрібний захід витрачено бюджетних коштів? Депутати зобовязані займатись самопідготовкою , а не за людські гроші вчитись публічно виступати. З такими "професійними" депутатами потрібно будувати нову Черкащину десь на безлюдному острові, бо на цій землі вже проживають працьовиті і талановиті українці.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100