реклама

реклама

Керівництво черкаського телеканалу «Антена-плюс» заявляє, що Національна рада з питань телебачення та радіомовлення, Верховна Рада та інші органи влади не реагують на його офіційні звернення з вимогою розібратися з відключенням каналу. Про це на прес-конференції з приводу ситуації зі свободою слова у Черкасах, яка відбулася в Києві 27 травня, повідомив директор ТРК «Антена-плюс» Володимир Мамалига. Звіт про прес-конференцію публікує професійний сайт "Телекритика".

Нагадаємо, 18 травня 2011 року о 9:00 ранку оператор «Воля-кабель» припинив трансляцію черкаського телеканалу «Антена-плюс» в аналоговому пакеті та перевів його у цифровий. «Антена-плюс» пов'язує  відключення сигналу з політичним тиском.

«Національна рада і її представник Олексій Чернишов (призначений за протекцією голови Черкаської ОДА Сергія Тулуба. - ТК), якого я повідомив про ці дії "Волі" через годину після нашого відключення, жодного разу з нами не зустрівся. Ми направили йому офіційне звернення, звернення до народних депутатів України, до органів прокуратури. Сесія міської ради Черкас підтримала мій запит до органів прокуратури, до Антимонопольного комітету (АМКУ) стосовно дій провайдера "Воля-кабель", який порушує монопольне законодавство. Ми отримали відповідь від АМКУ, який перенаправив нас до Національної ради. Прокуратура, бачу, теж має намір направити нас до Нацради. Минулої п'ятниці на звіті Нацради у Верховній Раді Володимиру Манжосову було зачитано запит стосовно ситуації навколо "Антени". Досі жодної реакції, жодного дзвінка ми не отримали», - розповів Володимир Мамалига.

Екс-директор облдержтелерадіокомпанії "Рось" виступає на мітингу опозиції в Черкасах 24 травня

Екс-директор облдержтелерадіокомпанії "Рось" виступає на мітингу опозиції в Черкасах 24 травня

Директор «Антени-плюс» зазначає, що «Воля» продовжує офіційно подавати ситуацію як бізнес-конфлікт, а також наголошує, що керівництво оператора й надалі уникає з ним комунікації: «Ні директор, ні навіть керівник їхньої прес-служби зі мною не розмовляв, вони просто не беруть слухавки. Вони вважають, що у нас бізнес-конфлікт. Це неправда У нас ніяких бізнес-конфліктів не було».

Як розповів головний редактор газети «Антена» Валерій Воротник, черкаський канал почав переговори з «Волею» півроку тому, щоб бути присутніми в соціальному пакеті, але виникли проблеми, коли в каналу почалася конфронтація з черкаським губернатором Сергієм Тулубом: «Вони ("Воля". - ТК) сказали: якщо ви хочете іншу угоду, ви повинні нам платити за те, що ми вас транслюємо. Ми відповіли, що в соціальному пакеті ми будемо їм сплачувати, але в комерційному, який дає їм кілька мільйонів доходу, ми просимо навпаки сплачувати нам авторську винагороду, як платять телеканалу НТВ, Discovery...». За його словами, авторська винагорода мала складати близько 6-7 тисяч гривень, однак «Воля» на такі умови не погодилася.

«Я звинувачую губернатора Черкащини Сергія Тулуба в тому, що його політика призвела до того, що канал "Антена" прикритий», - заявив на прес-конференції журналіст та ведучий «Антени-плюс» Михайло Калініченко.

Як зазначає Володимир Мамалига, відключення «Антени-плюс» не випадково відбулося 18 травня, випереджаючи акції опозиції, що відбулися в Черкасах 24 травня. «Все це зроблено й напередодні візиту президента України Віктора Януковича до Черкас 25 травня. Для того, щоб локалізувати дії опозиції і локалізувати будь-які інші думки, був вимкнений телеканал "Антена". Ведеться цілеспрямована зачистка інформаційного поля», - говорить він.

реклама

Коментарі  

 
+1 #9 Sunny 31.05.2011 11:18
Очень порадовала логика Мамалыги, который жалуется на АМКУ и прокуратуру, которые перенаправили его в Нацсовет. И на Нацсовет он жалуется, который никак не реагирует. Вот только при этом он почему-то забывает упомянуть, что Нацсовет уже посоветовал Антенне разбираться с этим бизнес-конфликтом самостоятельно - об этом еще неделю назад писали. То ли у Мамалыги амнезия, то ли он даже себя нафишровал, что "это не просто бизнес-конфликт"ю
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #8 figure 30.05.2011 21:52
[quote name="Kotovsky"]До-речі, представникові Нацради порадив-би перевірити де саме розташована студія ТРК "Антена+". Невідповідність між юридичною адресою та фактичним розміщенням редакції чи не є приводом для певної кількості запитань з боку Нацради. Також цікавою є "Програмна концепція мовлення", що також є доданком до ліцензії. Чомусь цим документом вони не "світять".
quote]
Телерадіооргані зація може мати юридичну адресу, а знаходитися за фактичною, якщо це зазначено в документах. Це не є порушенням. А ось з програмною концепцією «поезд ушел». Потрібно було перевіряти поки вони були в ефірі. Але у Мамалиги з Воротніком на представника Нацради є компромат. Може тому їх і не перевіряли? Може і нас ознайомлять?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #7 Писарчук 30.05.2011 15:24
АНТЕННА переконує відвідувачів сайту, що все гаразд у них, мовляв ось-ось і буде все пучком :-* :

В данный момент ведутся работы по строительству многоканальной цифровой сети эфирного телевидения, которая сделает доступным просмотр до 100 телеканалов в цифровом качестве жителям Черкащины в радиусе 70 км от областного центра.

ЗА ЯКІ ТАКІ ШИШІ???? Мабуть, за заборговані перед журналістами грошенята по 10-15 тис. кожному....
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+10 #6 правда 30.05.2011 11:59
Як тільки язик повертається називати себе опозицією! прохіндеї Воротнік і Мамалига були звинувачені в крадіжках програм для телеканалу Антена з телеканалу Віка! Воротнік був звинувачений у крадіжках для газети Антена з сайту Телекритика і замовних позовах проти України молодої, Української правди, в пресуванні журналіста Шолоха, у провокаціях проти помаранчевої революції коли писав у своїй газеті що в черкаських готелях поселилися озброєні галичани. 000000000000000 000
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #5 Kotovsky 30.05.2011 11:59
Почитайте договір, що "А+" виклали на своєму сайті. Згідно п.3 цього договору - це "некомерційний" договір між двома ком. структурами. Як це Вам? Наявність такого пункту в договорі свідчить про ознаки нерівності в набутій вигоді сторін, що домовились. Можливо для "TGS" і був якийсь сенс в такій "співпраці" та "Воля" так не вважає. Перевести конфлікт КОМЕРЦІЙНИХ інтересів в площину ПОЛІТИЧНУ - ось чого намагається "шаровик-затейник" Воротнік. В боротьбі за це всі засоби підходять. А як-же - отримувати дохід від реклами і при цьому нічим не ділитися з "провайдером послуги".
До-речі, представникові Нацради порадив-би перевірити де саме розташована студія ТРК "Антена+". Невідповідність між юридичною адресою та фактичним розміщенням редакції чи не є приводом для певної кількості запитань з боку Нацради. Також цікавою є "Програмна концепція мовлення", що також є доданком до ліцензії. Чомусь цим документом вони не "світять".
Міськпрокуратур і та МВС про "А+" багато чого відомо.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #4 figure 30.05.2011 11:48
«…Я звинувачую губернатора Черкащини Сергія Тулуба в тому, що його політика призвела до того, що канал "Антена" прикритий», - заявив на прес-конференції журналіст та ведучий «Антени-плюс» Михайло Калініченко…».

Чому б Калініченку не поділитися власним досвідом припинення мовлення телевізійних каналів в Черкасах за дорученням певних бізнес. інтересів? В 1999р., при наявності ліцензій Нацради у АТБ «Студія-2», Калініченко особисто 4 місяці створював технічні перешкоди трансляції програм Олександра Марченка. (в цей період програми студії щотижнево транслювалися в форматі «вуличного телебачення» на площах міста з великих екранів).
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #3 1234 30.05.2011 11:20
" ми просимо навпаки сплачувати нам авторську винагороду, як платять телеканалу НТВ, Discovery...». За його словами, авторська винагорода мала складати близько 6-7 тисяч гривень, однак «Воля» на такі умови не погодилася." и правильно Воля делает не... забивать эфир всяким бредом, а до уровня Discovery "Антенне" недорости!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #2 Самсон 30.05.2011 10:22
«Я звинувачую губернатора Черкащини Сергія Тулуба в тому, що його політика призвела до того, що канал "Антена" прикритий» ....
- хто ***...Невістка?*)) Не забудьте ж і на мера нагнать! У цьому ваш увесь і професіоналізм.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+9 #1 Лизунчик 30.05.2011 08:59
А що остається робити К***як "стати" опозиціонером** *
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100