реклама

реклама

Чи не єдина в Україні кімната, де студенти зможуть, при необхідності, тимчасово залишати своїх дітей, відкрилася на передодні Дня захисту дітей  у приміщенні Черкаського факультету Київського національного університету культури та мистецтв. Мета – допомогти молодим батькам-студентам, інформує обласний молодіжний ресурсний центр.

Така ідея виникла в Юлії Гончар – викладачки цього факультету, після закінчення навчального курсу Центру гуманістичних технологій АХАЛАР:«Працюючи в університеті, помітила що молоді батьки, переважно студентки, після народження дитини, продовжують навчання з великими труднощами. Іноді, особливо під час сесії, коли час для здачі іспиту чи заліку є чітко визначеним і обмеженим, вони вимушені приходити з малятами, яких не мають із ким залишити. І ймовірно, навіть заходячи до аудиторії, всі думки молодої мами залишають із дитиною, яка зосталася із сторонньою людиною під дверима. Звичайно, і професійна, і батьківська реалізації є дуже важливими. І молоді люди не повинні йти на жертви, обираючи щось одне. Тому я думаю, що навчальні заклади можуть допомогти, облаштувавши власними силами дитячі куточки чи кімнати тимчасового перебування дітей».

ditko

Мама-студенка Березовська Альона,  одна з перших відвідувачок дитячої кімнати, сприйняла цю ідею з захопленням. «Коли я народила дитину на третьому курсі, - ділиться враженнями вона, доки донечка знайомиться з новими іграшками, - то я просто не знала, що робити, якщо у батьків не виходило допомогти з малечею. Брала донечку з собою в університет, залишала з одногрупницями у коридорі – це було дуже складно. Тому я дуже рада, появі цієї кімнати».

Декан факультету Надія Горбатова підтримала ідею організаційно, запропонувала чудове приміщення. «Я сама мама, - ділиться вона, - і розумію наскільки молодим батькам необхідна підтримка. Тому мені одразу ця ідея припала до душі. Томи ми зорганізували на факультеті збір іграшок, книг для дитячої кімнати. Ініціювали створення волонтерської групи серед студентів і студенток, які забезпечуватимуть безперебійну роботу дитячої кімнати».

На відкриття кімнати завітала заступниця Черкаського жіночого центру – Людмила Костенко. Вона передала подарунки від учасниць проекту  "Коли ми разом - ми це можемо": літніх жінок, які об’єдналися, щоб бути корисними громаді та мати активне чудове довголіття. Дізнавшись про відкриття дитячої кімнати, вони зібрали і передали для її облаштування цілі пакунки іграшок і обіцяли майбутню підтримку.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100