реклама

реклама

Основною продукцією підприємства є м'ясо птиці

Основною продукцією підприємства є м'ясо птиці

Господарський суд Черкаської області за позовом Дочірнього банку Ощадбанку Росії порушив справу про банкрутство крупного виробника м'яса ВАТ «Золотоношам’ясо» (до 1995 року – державне підприємство «Черкаський птахокомбінат»).

Як мовиться в офіційному оголошенні в пресі, опублікованому у вівторок, заяви кредиторів і осіб, що бажають взяти участь в санації боржника, приймаються протягом 30 днів з моменту публікації.

«Підставою заяви про визнання боржника банкротом є неможливість виконання боржником грошових зобов'язань перед кредитором на суму 10 млн 118,52 тис. грн.», – йдеться у визначенні суду від 8 квітня про порушення справи про банкрутство. Цим документом суд ввів мораторій на задоволення вимог кредиторів і призначив арбітражним керівникам Олександра Юдицького.

У свою чергу, «Золотоношам’ясо» подало апеляцію і просило відкласти призначене на 21 квітня попереднє засідання суду, оскільки на підприємстві здійснюється експертна оцінка майна. Суд переніс попереднє засідання суду на 12 травня, проте відповідач на нього не з'явився. У зв'язку з цим суд зобов'язав боржника розглянути заяви кредиторів і надати до суду реєстр їх вимог у встановлений законом термін.

Згідно даним в Єдиному реєстрі судових рішень, «Золотоношам’ясо» спільно з ТОВ «Агротрейд», «Торговий дім «Сван», ТОВ «Торговий дім «Статус Агро» і дочірнім підприємством «Золотоніський комбікормовий завод» є співвідповідачем ще по одному позову на суму 8,81 млн грн., поданому на початку цього року Першим українським міжнародним банком.  ВАТ «Золотоношам’ясо» в 2009 році збільшило чистий дохід на 11,3% – до 175,92 млн грн., скоротивши чистий прибуток удвічі – до 0,015 млн грн. У 2010 році компанія скоротила чистий дохід на 13,7% – до 151,8 млн грн., а їх чистий прибуток склав 0,013 млн грн.

Основною продукцією підприємства є м'ясо птиці: обсяг його виробництва торік склав 11,45 тис. тонн, або 88% від загального об'єму.

Кредиторська заборгованість підприємства на початок 2011 року складала 193,09 млн грн., а борг по короткострокових кредитах банків – 5,64 млн грн. «Дочка» Ощадбанку РФ в липні 2008 року відкрила підприємству кредитну лінію на 4,84 млн грн. під 17%, яка мала бути погашена на початку грудня 2010 року.  Найбільшими акціонерами підприємства, згідно з річним звітом за 2010 рік, були Milcross Investment (Кіпр) – 19,9% і ТОВ «Торговий дім «Сван» (Київ) – 54,8%, а загальне число акціонерів перевищує 1500. Про це повідомляє ІА «Інтерфакс-Україна».

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100