реклама
Sucurity Police

реклама

Коли чекати наступного підвищення?

Коли чекати наступного підвищення?

Із 1 червня вартість проїзду у міських автобусах зросла вдруге за рік. Уже з цього тижня, щоб проїхати кілька зупинок у міській маршрутці, черкащанам доводиться платити на 25 коп. більше. Це вже друге подорожчання проїзду у міських автобусах цього року, першого разу тариф підняли на 50 коп. – із 1,75 грн. до 2,25 грн., повідомляє газета «Вечірні Черкаси».

– Виконавчий комітет ще у лютому цього року прийняв рішення про підвищення вартості проїзду у міських маршрутних автобусах. Було затверджено тариф у 2,5 грн. Але перевізники на прохання міської влади погодилися провести подорожчання у два етапи. Із 1 березня – до 2,25 грн., а з 1 червня – 2,5 грн., – прокоментував заступник міського голови Олексій Леонов.
Необхідність підняття тарифу приватні перевізники пояснюють збільшенням собівартості перевезень пасажирів через підвищення мінімальної зарплати, зростання цін на паливо-мастильні матеріали та запасні частини. А також необхідністю безкоштовно перевозити 16 пільгових категорій.
– Із часу, коли ми подавали на затвердження тариф у розмірі 2,5 грн., до сьогодні вартість дизпального зросла на 2 грн. Окрім того, нам ніхто не компенсує перевезення пільговиків. Якби держава повністю компенсувала їхній проїзд або зробила допомогу адресною, перевізникам не довелося б так суттєво і часто піднімати ціну на свої послуги, – коментує подорожчання приватний підприємець, перевізник Петро Копієвський. – Лише у нашій області 714 тис. пасажирів, які не мають пільг, вони мусять оплачувати проїзд 504 тис. пільговиків.
Через подорожчання проїзду у міських маршрутках, як це не дивно, виграли не перевізники, а комунальне підприємство «Черкасиелектротранс», адже значна частина пасажирів маршруток пересіла у тролейбуси.
Проїзд у автобусах став не по кишені багатьом черкащанам. І не те щоб його вартість завищили. Але протягом останніх півроку для городян багато що подорожчало, тож доводиться обмежувати себе в усьому.
– Звичайно, у нас кількість пасажирів збільшилася. У середньому ми стали перевозити щодня на 9 тис. городян більше, ніж раніше, – ділився після першого подорожчання проїзду у маршрутках в.о. директора КП «Черкасиелектротранс» Олексій Ворона.
Із першого червня у міських тролейбусах, напевно, буде справжній бум. Якщо 2,25 грн. було дорого городянам, то 2,5 уже точно буде їм не по кишені.
– Сьогодні нашими послугами користується менше пасажирів. У середньому ми втратили від 50 до 100 пасажирів на одній маршрутці в день, – ділиться депутат Черкаської міської ради, приватний перевізник, автобуси якого обслуговують маршрут №9, Баймурза Бакашев.
Перевізники зізнаються: якщо решта пасажирів відмовиться від їхніх послуг, доведеться скорочувати кількість машин на рейсах, а там і узагалі закривати бізнес. Однак працювати собі у збиток, зрозуміло, ніхто не буде.

Тетяна Мартинова, «Вечірні Черкаси»

реклама

Коментарі  

 
0 #14 Горгона 02.06.2011 15:15
Прокуратура Черкас втрутилась у ситуацію, хоче розібратися в ситуації, але з квартплатою вже хотіли_- толку ніякого.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #13 Kotovsky 02.06.2011 09:33
А для чого питається таким "політичним діячам" як :-x Б.Бакашев було пнутися в депутати та ще й з такими великими "затратами" - адже відкупити депутатський мандат через суди було надто дорого. От тепер ми всі потихеньку "відробляємо" нові маршрути та нові ціни.
А таких "заробітчан" в міськраді не мало. Одні "заробляють" на своїй опозиційності (принаймні намагаються), інші - ТИХЕСЕНЬКО піднімають тарифи і роблять нам всім велику ПОСЛУГУ, розтягнувши це підняття в часі. Як це "шляхетно" з їхнього боку.
Куди дивиться антимонопольний комітет (чи як там їх)? Вочевидь маємо корпоративну змову перевізників - не інакше.
Пропоную на знак протесту проти необґрунтованог о підвищення тарифів на пасажирські перевезення взагалі не користуватися маршрутками "народних обранців".
Вам держава не відшкодовує "пільговиків"!? Чудово! І правильно робить! Хто-небудь бачив яким чином ведеться облік цих пільговиків???? Здається по "середньо-стельній" відомості. ;-)
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #12 Слава 02.06.2011 08:38
Сьогодні знайома кондуктор розповіла, що їхні зарплати були урізані після того, як проїзд подорожчав до 2.25 коп, а що буде зараз, можна тільки здогадуватися, адже влітку пасажирів ще менше. Міська влада тупо і нахабно витрушує наші й без того діряві гаманці, прикриваючись подорожчанням того й сього.Але куди дивляться контролюючі органи, профспілки? Чи вони пільговики, і все одно катаються на халяву?! Мер і команда-РЕКЕТИРИ в законі!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #11 Черкащанин2 02.06.2011 08:02
Да всё намана))) это второй этап программы Одарыча по пересадке людей на велосипеды..... Вот только не пойму.. когда откроется выпуск велосипелов на "Темпе"????? Децкие площадки уже выпускают, а велосипедов нет, хоть программа пересадки всех на них уже в полном ходу... недоработочка пан мэр, недоработочка
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-1 #10 Вася Пупкин 01.06.2011 17:03
И еще :) :
"Пассажиры, одумайтесь!!! Вернитесь бегом на маршрутки, не мешайте Одарычу разорить и прибрать к своим рукам троллейбусный парк!"
Только после этого у нас станут обращать внимание на стоимость проезда в маршрутках (чтоб не выше, чем в частном троллейбусе было) и поведением их водителей на дороге. И как с европейской площадью - сделают все по чистА Эвропейски (бабло поделим, а народ... а что народ, пусть себе лучше безмолвствует в тряпочку).
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #9 Вася Пупкин 01.06.2011 16:56
>> Однак працювати собі у збиток, зрозуміло, ніхто не буде.

При реальной средней себестоимости проезда 1,30-1,35 (при нынешних ценах на топливо, выплатах по кредитам за автобусы, зарплату персоналу и т.д.) ломить даже 2,25 - верх наглости и цинизма, а уж про 2,50 и говорить нечего.
Но ведь если благодаря такому тарифу жируют не только хозяева маршрутов, но все кто с них кормится (все от кого зависит утверждение таких тарифов, штрафы за превышения скорости и такое поведение на дороге и прочее-прочее-прочее), то других тарифов ожидать не приходится.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #8 Оксана 01.06.2011 16:15
МАРШРУТОЧНИКИ!! !
БУДЬТЕ вы *** со своими повышениями!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #7 Читач 01.06.2011 15:12
Можна подумати, що в злиденному Кіровограді чи трохи багатшій Полтаві перевізникам доплачують за пільговиків, бо там проїзд 1.50--1.75.А черкащани ж усі багачі, треба скинутись таким як Бакашев, Леонов, Копієвський і вся камарилья. Сьогодні у маршртутках вже ходили розмови, що до кінця року дертитмуть по 4 гривні з носа-Київ відпочиває,бо саме "Чухаси"- місто успіху.Але ж при всьому цьому водії і кондуктори отримують копійки, та й то в конвертах.Далі-*************** ********* !!!************ !!!**********ва шу!!!!!!!! господарі життя*********! !!!!!!!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #6 Мы с мамой эстеты 01.06.2011 14:58
тепло- пешком будем ходить
закрывайте ваши маршруты
на такси будем ездить :P
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #5 Patriot 01.06.2011 13:29
Сьогодні нашими послугами користується менше пасажирів. У середньому ми втратили від 50 до 100 пасажирів на одній маршрутці в день, – ділиться депутат Черкаської міської ради від БЮТ,БЮТ, БЮТ БЮТ,,,,,, приватний перевізник, автобуси якого обслуговують маршрут №9, Баймурза Бакашев.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100