реклама
Sucurity Police

реклама

Інструментарій злочинців-"домушників"

Інструментарій злочинців-"домушників"

Діяльність кримінального «дуету» квартирних злодіїв вдалося припинити працівникам міліції, повідомляє ВЗГ УМВС в Черкаській області.


Більше 20 квартир вдалось пограбувати цим «віртуозам». Проте, у міліції кажуть, що скоріш за все, це ще не повний перелік усіх «подвигів» цих крадіїв. Щоразу ця парочка діяла за одним сценарієм: не один день розвідували місце майбутнього злочину, приглядались до квартир в багатоповерхівках. Металопластикові вікна, кондиціонери, гарні штори – все це привертало увагу домушників. Чоловіки були впевнені, що в таких квартирах стоять і металеві двері, за якими господарям є що приховувати. Вистежували коли господарі підуть на роботу, зважувались на більш рішучі дії: за допомогою відмичок швидко зламували серцевину замка та проникали до оселі. Інколи один із крадіїв заходив до квартири, інший – залишався на вулиці, аби, в разі чого, попередити свого напарника про небезпеку. Щоб знайти те, за чим прийшли, їм вистачало всього 10-15 хвилин. Забирали здебільшого коштовності, гроші, побутову техніку і взагалі все, що мало цінність.

Як повідомив перший заступник начальника Управління – начальник кримінальної міліції Леонід Бойко, коли господарі повертались додому відразу помічали, що в їх оселі побували «непрохані гості». Речі були розкидані так, ніби по квартирі пройшов ураган. Потерпілі негайно звертались до працівників міліції. При виїзді на місця скоєння злочинів правоохоронці детально все оглядали, документували та аналізували. Зібраних доказів було достатньо, лишалося лише затримати «домушників», і це було лише «справою часу».

Так і сталося - під час чергового відпрацювання, квартирні злодії були затримані саме в той момент, коли виходили з награбованим з квартири. Наразі збитки від їх візитів становлять понад 70 тисяч гривень, проте остаточна сума ще з’ясовується. Працівниками карного розшуку було встановлено, що один з затриманих є 33-річним жителем міста Львів, який приїхав до Черкас «на гастролі» - поживитись за рахунок черкащан. Тут він знайшов собі однодумця, разом придумали схему легкого заробітку, який і давав хлопцям змогу весело та з шиком проводити своє дозвілля.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100