реклама

реклама

main Члени парламентського Комітету з питань свободи слова та інформації надішлють звернення до Генеральної прокуратури з приводу ситуації, яка склалася з черкаською ТРК «Антена-плюс».

Нагадаємо, 18 травня 2011 року о 9:00 ранку оператор «Воля-кабель» припинив трансляцію черкаського телеканалу «Антена-плюс» в аналоговому пакеті та перевів його у цифровий. «Антена-плюс» пов'язує  відключення сигналу з політичним тиском.

Під час розгляду цього питання 1 червня члени Комітету заслухали представників самої телерадіокомпанії, Національної ради з питань телебачення і радіомовлення і компанії «Воля», повідомляє професійне видання «Телекритика».

Зокрема, директор «Антени» Володимир Мамалига розповів, що ситуація не змінилася на краще: кабельний оператор з 18 травня не давав мовити каналу. «Ми мовимо тільки у кабелі, тому припинення нашої трансляції рівноцінне припиненню діяльності ЗМІ», - сказав пан Мамалига.

На думку ж президента компанії «Воля» Сергія Бойка, суть конфлікту «банальна і проста». «Є два господарюючих суб'єкти і вони мають домовитися про свої відносини, тим паче, якщо один з них ліквідувався, а інший перейменувався. Ми направляли договір, але вони не відреагували», - сказав Бойко. Він додав, що не розуміє, чому в цьому конфлікті постійно звучить назва їхньої компанії, адже угода у «Антени» укладена з компанією «Черкаські комунікаційні системи», яка є правонаступником «Волі» в цьому місті. «Я вважаю, що "Антена" використовує наше ім'я з метою піару», - сказав Сергій Бойко.

Голова Нацради Володимир Манжосов зазначив, що звинувачення на адресу регуляторного органу безпідставні. «Цей канал не має ефірного мовлення і не може бути включений до універсальної програмної послуги. "Антена" мовила на договірних умовах з ЧКС, їх не виключали з універсальної послуги, тому Нацрада не може здійснювати перевірку», - сказав пан Манжосов.

«Це не вперше, коли Нацраду втягують у господарський конфлікт. Ми готові зайнятися ліквідацією неграмотності, але у вільний від роботи час», - запропонувала член Нацради Оксана Єлманова.

Володимир Мамалига наполягав на тому, що припинення мовлення пов'язано з редакційною політикою «Антени», яка дуже не подобається губернатору Черкащини Сергію Тулубу. За його словами, ще один доказ цього - той факт, що ТРК витісняють з приміщення, де вона наразі розміщується.

Власник ТРК «Антена» Валерій Воротник вважає, що ті, хто стверджує, що це звичайнісінький господарський конфлікт, «клеють з них дурнів». «"Воля" вже пише, що на нашій частоті тепер мовитиме "Дискавері"», - зауважив Воротник. Він також повідомив, що за його інформацією, представник Нацради в Черкаській області нібито просив ЧКС вимкнути «Антену». На що член Нацради Микола Фартушний запропонував щодо цього факту (якщо є докази) звернутися до суду.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100