реклама

реклама

Ніяких офіційних дозволів на реконструкцію Соборної площі у обласної влади немає. Про це повідомила 1 червня на прес-конференції депутат обласної влади Любов Майборода.

– Площа знаходиться на балансі комунального підприємства «Черкаське експлуатаційне лінійне управління автомобільних шляхів» («ЧЕЛУАШ»). Земля на площі є міською власністю. Вартість покриття – плитки – становить 346 тисяч гривень, а вартість тротуарів – 312 тисяч гривень. 19 травня будівельна організація ТОВ «Черкасиміськбуд» почала встановлювати огорожу навколо площі і проводити там будівельні роботи. Я інформую про те, що ніяких офіційних дозволів, ніякої технічної документації на сьогодні у цієї організації немає, так само як і немає відповідних дозволів у ініціаторів реконструкції цієї площі, – заявила Любов Володимирівна.

Депутат надала журналістам договір підряду на виконання підготовчих робіт між КП «ЧЕЛУАШ» та ТОВ «Черкасиміськбуд». Цікаво, що цей договір від 25 травня не підписаний представниками «ЧЕЛУАШ».

– Тому угода не є дійсною, і ніяких дозволів на проведення робіт, що тривають на цій площі, організація не має. У зв’язку з цим я звернулася до прокурора області Лісового, начальника управління УМВС в Черкаській області Дернового та начальника управління СБУ в області Плетньова (а також копія направлена у Верховну Раду народному депутату Миколі Томенку) з проханням провести розслідування з приводу законності проведення робіт з реконструкції Соборної площі. А також прошу з’ясувати, за рахунок яких коштів проводяться ці роботи. Адже відомо, що вартість реконструкції становитиме близько 4 млн. грн. Тож прошу вищезгадані структури вжити заходів відповідного реагування. Відповідно до діючого законодавства, відповідь я повинна чекати протягом десяти днів. Сподіваюся, що правоохоронні органи розберуться у ситуації. Бо на сьогодні слід вжити заходів по демонтажу огорожі, яка встановлена на цій площі і припинення робіт, а також притягнення до кримінальної відповідальності осіб, які рейдерськи захопили майно міста Черкаси, – наголосила Любов Майборода. - Це безпрецедентний факт в історії міста, коли область намагається забрати міське комунальне майно.

Любов Майборода звернула увагу на те, що дана площа має політичний підтекст.

– Це не просто власність мешканців міста Черкаси. Це центральна площа міста, це те місце, куди люди можуть прийти і висловити свої думки з приводу різних подій, які їх не задовольняють. Встановлення цього паркану та проведення незаконної реконструкції є намаганням обласної влади зачистити політичне поле в Черкасах, забрати в людей право висловлювати протест, а фактично – це є порушення конституційних прав громадян, – наголосила депутат обласної ради.

реклама

Коментарі  

 
+2 #3 Frosya 02.06.2011 13:32
Тулуб - молодець! Забрав площу, ще й примушує місто платити за реконструкцію 4 мільйони. А депутатам міської ради НЕ ЖАЛКО - НЕ СВОЇЖ!! :P :P
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-1 #2 Kinder 02.06.2011 10:59
Шановна Л.М., Ви в міській виконавчій службі, а тому Вам дякуємо за підняття проїзду в автобусах до 2-50, як кажуть з святом любі дітки, а так і хочеться написати ЛЮБИНІ ДІТКИ, за Вас наші батьки голосували. Ви не лізьте до заборів, а розкажіть хто лобіює в міськвиконкомі підняття проїзду, тоді ми повіримо, що Ви дбаєте про наше щасливе дитинство. Казки про ціни на нафту не розповідайте, тому- що я ні разу не бачив, щоб проїзд дешевшав, коли барильок нафти дешевшав, Ваші майбутні виборці, ми так вважаємо, коли нам буде по 18, Ви в політиці залишитесь, якщо будете справедливі та через паркани не зазирати, а робити свою справу.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-2 #1 али 02.06.2011 10:08
ох люба, люба)))
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100