реклама

реклама

10 нових дерев’яних скульптур з’явилося в Дитячому парку Черкас. Там протягом п’яти днів тривав Фестиваль дерев’яних скульптур «Древляндія». Вже втретє мерія міста запрошує кращих майстрів України, які для городян створюють персонажів улюблених казок, повідомляє прес-служба Черкаської мерії.

Цьогоріч митці працювали над героями української народної казки «Котигорошко». Із дерева ожили Котигорошко, Вернигора, Вернидуб, Крутивус, Змій, Гриф, Коваль, Матір та Батько головного героя і Дідок маленький, що борода на сажень волочиться. Для виготовлення скульптур КП «Дирекція парків» завезла дубові заготовки висотою до 3 м і діаметром 70-80 см. Протягом всіх днів фестивалю створення фігур супроводжували різноманітні майстер-класи, виставки, ігрові та музичні програми від закладів культури міста.

Батько Котигорошка зі своїми батьками-скульпторами

Батько Котигорошка зі своїми батьками-скульпторами

Для визначення переможців фестивалю була створена спеціальна комісія. Переможцем цьогорічної «Древляндії» стала скульптура «Батько Котигорошка», яку виконав дует майстрів Микола Теліженко та Юрій Олійник. Другу премію отримав Олександр Кутовий за «Вернидуба», третю – львів’янин Антон Лубій за «Крутивуса». Приз глядацьких симпатій упевнено завоював «Змій» Івана Лавриненка.

– Разом творити над одним образом нам з Миколою Теліженком було просто, адже ми знайомі вже не один десяток років. Микола сказав: створюймо образ із тебе. Ми й зробили українського старшого чоловіка з пишними вусами і перемогли, – розповідає переможець фестивалю Юрій Олійник.

фото - http://mandrivnic.livejournal.com/

фото - http://mandrivnic.livejournal.com/

За участь у фестивалі скульптори отримали по 1500 грн., переможець – 7 тис. грн., володар другого місця – 5 тис. грн., третього – 3 тис. грн.

Усі скульптури залишаться у Дитячому парку. Як пояснив директор КП «Дирекція парків» Олександр Радуцький, попередні дерев’яні фігури, які були встановлені років 20-30 тому, необхідно замінити. Тож їхньої заміною послугують скульптури з фестивалю «Древляндія».

Довідка: У попередні роки на фестивалі дерев’яної скульптури в Черкасах працювали над героями «Золотого ключика» та «Мауглі», які прикрашають парк Перемоги і міський зоопарк відповідно.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100