реклама

реклама

У зв'язку з тривалим відсутністю значних дощів у лісах Черкаської області оголошено надзвичайно високий (5 клас) пожежної небезпеки. Поки що пожежі вдається ліквідовувати на стадії загорань невеликих площин лісової підстилки, але враховуючи значну посуху що існує в лісових масивах є реальна загроза виникнення більш небезпечних лісових та верхових пожеж, а також торфовищ.

4 червня завдяки оперативному виявленню та реагуванню Черкаського обласного управління лісового та мисливського господарства лісників, впродовж півгодини вдалось ліквідувати загорання в Дахнівському лісництві Черкаського лісгоспу. Вогонь встиг пошкодити 2 сотки лісової підстилки.

Цього ж дня о 18 годині сталося чергове загорання підстилки в лісу. Цього разу аби ліквідувати пожежу, яка охопила площу в 0, 5 Га в Вільхівецькому лісництві Золотоніського лісгоспу, лісникам крім пожежної машини довелось залучати ще й трактор з плугом. Створивши мінералізовану смугу навколо місця пожежі, вдалось швидко локалізувати загорання.

Нажаль у неділю також мали місце загорання в лісах. І знову вогонь відвідав Золотоніський район. Цього разу горіло 0, 15 Га лісової підстилки на відкритій території поряд із селом Бубнова Слобідка. Вдень силами СКП «Райліс» та місцевої міжгосподарської пожежної команди села було ліквідовано загорання 0, 2 гектари лісової підстилки в лісовому масиві поряд із Мошнами, Черкаського району. Про це повідомляє прес-служба МНС області.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100