реклама

реклама

На Черкащині до аграрних активів найбагатшого українця належать землі, якими опікується "Уманьферммаш" ("Ілліч-Агро Умань")

На Черкащині до аграрних активів найбагатшого українця належать землі, якими опікується "Уманьферммаш" ("Ілліч-Агро Умань")

Найбільший холдинг України СКМ (власник Ринат Ахметов) і його партнер у гірничо-металургійному бізнесі "Смарт-Холдинг" створили на базі сільськогосподарських активів Маріупольського металургійного комбінату ім.Ілліча сільськогосподарський холдинг HarvEast із земельним банком понад 200 тис. гектарів. Про це повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна" із посиланням на прес-службу СКМ.

"Ми віримо в потенціал українського сільського господарства і розглядаємо цей напрям бізнесу в якості стратегічного для СКМ. Ми готові інвестувати в його довгострокове зростання і системно працювати над створенням сильної, ефективної, конкурентоспроможної аграрної компанії", - цитуються в повідомленні слова генерального директора СКМ Олега Попова.

В управління холдингу HarvEast будуть передані сільськогосподарські активи ММК ім. Ілліча: оброблювані землі загальною площею понад 200 тис. га; велика рогата худоба (понад 36 тис. голів), свинарські ферми (понад 60 тис. голів); птахофабрики (понад 270 тис. голів) та інші профільні активи (виробництво комбікормів, насінне рослинництво).

Географічно перераховані активи розташовані переважно в Донецькій області, а також у Запорізькій, Черкаській, Житомирській областях та в Криму.

Вони включають дочірні підприємства (ДП) "Ілліч-Агро Донбас", "Ілліч-Агро Запоріжжя", "Ілліч-Агро Умань", "Ілліч-Агро Крим", ВАТ "Бахчовик" і "Транспортник" (рослинництво і тваринництво), ДП "Ілліч-Рибалка" (розведення риби) і ВАТ "Приазов'я" .

реклама

Коментарі  

 
+2 #1 махмуд 07.06.2011 15:32
может быть хоть так Украина перестанет завозить импортную с/х продукцию и что-то будут выращивать и у нас...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100