реклама

реклама

У вівторок, 7 червня, близько 16.00 в місті Умань представники Ради громадських організацій зняли пам'ятний знак вбитому минулої осені хасидові Шмуелю Тубулу. Напис на івриті "Будинок Шмуеля Нахмана Тубула" встановив на багатоповерхівці по вулиці Пушкіна старший брат Шмуеля Рафаель. В цьому будинку брати жили разом, повідомляє «Газета по-українськи».

Рафаель не показав документів, які б дозволяли встановлення меморіалу представникам місцевої влади та правоохоронцям. Тож у їхній присутності напис був знятий зі стіни. Разом з написом зняли також і бігборд, який вказував хасидам, де зупиняються маршрутки, які їдуть на Бориспіль. На нього також ніхто документів показати не зміг. Зрізали і металеве огородження, яке встановлене незаконно біля продуктового магазину з кошерною їжею. Біля проїзду до могили Рабі Нахмана були демонтовані залізні труби, які блокували рух транспорту повз могильний комплекс.

Чомусь демонтажем хасидських знаків займалась Рада громадських організацій Умані, а не влада (фото - ГПУ)

Чомусь демонтажем хасидських знаків займалась Рада громадських організацій Умані, а не влада (фото - ГПУ)

Рафаель Тубул стверджує, що взяв дозвіл у власників квартир про те, що вони не проти встановлення пам'ятного знаку, а бігборд він встановив, щоб хасиди не блукали, а знали місце зупинки маршрутки. Представники ради громадських організацій кажуть, що не проти пам'ятного знаку, але все має бути в рамках чинного законодавства.

"А поруч із написом іноземною мовою має бути переклад державною українською мовою", – заявив заступник голови Ради громадських організацій Віктор Дунаєв.

Шмуель Тубул загинув 25 вересня 2010 року під час сутички з місцевими жителями

 

реклама

Коментарі  

 
+2 #2 Папарацці 08.06.2011 09:30
Хасиди, звісно, не мають права чіпляти, що їм в голови взбреде, але і громадські організації ніякого права не демонтаж не мають. Влада банально підставляє громадські організації?!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #1 Ян 08.06.2011 08:13
тьфу, спочатку "Тулубу" прочитав)))
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100