реклама
Sucurity Police

реклама

Екскурсію на Дніпровській водоочисній станції, що у Сокирному, для десятикласників спеціалізованої школи №3 провели 7 червня. Розпочалася вона біля станції І підйому. Опісля учні класу із поглибленим вивченням біології та хімії простежили шлях, який проходить вода із Дніпра, доки стане придатною для споживання.

Головний технолог КП «Черкасиводоканал» Олександр Гончаренко розповів про методи очищення води, які нині використовує підприємство.

– Минулого року введено нові Державні санітарні правила та норми, тому ми переглянули технологію очищення води в бік зменшення кількості хлору. Зараз для очищення дніпровської води ми використовуємо найсучасніші реагенти як вітчизняного, так і закордонного виробництва, використовуємо новітнє дозувальне обладнання, – зазначив Олександр Володимирович.

Школярі також побували в лабораторії, у залі фільтрів та загалом змогли оцінити масштабність роботи Дніпровської водоочисної станції, інформує прес-служба КП «Черкасиводоканал».

– Мені екскурсія сподобалася, адже ми на власні очі побачили, на що витрачаються кошти. Тут є нове обладнання, технології такі, яких немає навіть на водоканалах інших обласних центрів, – ділиться враженнями Анастасія Акуліна, учениця 10 класу черкаської спеціалізованої школи №3. – Цікаво було прослідкувати шлях, який проходить вода, щоб стати чистою.

– Для класів із поглибленим вивченням біології та хімії, для учнів, яким не байдужа екологічна безпека країни чи міста екскурсія на ДВС була дуже пізнавальною, – зазначає Людмила Довгаль, вчитель біології спеціалізованої школи №3.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100