реклама

реклама

eplosha Депутат Черкаської міської ради та лідер громадської організації «Рідне місто Черкаси» Сергій Отрешко ініціює проведення громадського обговорення майбутнього вигляду Європейської площі. Про це він написав у своєму інтернет-блозі:

- Знайомі мене часто запитують, як я особисто ставлюсь до того, що зараз відбувається біля Будинку торгівлі. Це дійсно резонансне питання. Воно турбує кожного. Я, як і всі, негативно ставлюся до зрізання дерев: лип, акацій. На сесії міської ради не голосував за перебудову Європейської площі - таке питання не виносилось на наш розгляд. Бо це рішення підприємців, яким земельна ділянка була виділена у користування.

У мене була розмова з власниками Будинку торгівлі, які проводять реконструкцію. До кінця цього року вони обіцяють прибрати паркан, об’єкт буде готовий. Громадських слухань вони не проводили, бо законодавство їх до цього не зобов’язує.

Але особисто я вважаю, що коли йдеться про такі важливі об’єкти як фасадна площа міста, яка є частиною обличчя міста, треба обговорювати це з громадськістю. Адже зараз центр міста, знайомий всім черкащанам з дитинства,  набув геть непрезентабельного вигляду.

Що ми можемо зараз зробити, аби це не перетворилось на ще один «Фонтан-сіті»  (недобудова за обласним драматичним театром) ?

Ми можемо проконтролювати цю реконструкцію. На жаль, парк там вже не вдасться розбити… Але ми, не тільки як громадська організація, але й з боку депутатського корпусу у міськраді, обов’язково проконтролюємо, щоб дерева у якості компенсації за знесені, були висаджені.

А ще я буду ініціювати громадське обговорення майбутнього вигляду цієї площі. Протягом найближчих тижнів ми запросимо замовників будівництва і всіх зацікавлених черкащан, щоби випрацювати якусь спільну думку щодо вигляду площі. Можливо, у мешканців Черкас виникнуть зауваження, виправлення. Тому що користуватися цією площею буде все місто, а не лише парковщики. Це повинно бути відкрите обговорення ситуації, що склалася…

реклама

Коментарі  

 
+1 #11 Альтран 10.06.2011 07:44
І відколи це земля міськради була передана в оренду?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #10 Зубастэнко 09.06.2011 16:10
"Вплывовый" был только старый Отрешко - и то это слишком давно было. А этот - был бы "вплывовым", то бухтеть начал бы сразу, как только первые липы спилили на МИРЗОпакостной площади...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-3 #9 ЛАН 09.06.2011 15:59
Впевнений, що Європейська площа буде відповідати назві, людина яка взялась робити зробе тільки краще для міста. Планування міста та будівлі, ще за царя Гороха, життя міняється і потрібні зміни не вмієте працювати, то хоть не вийте. Але все одно, собака гавкає караван іде.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #8 NazarStodola 09.06.2011 14:45
А нехай піде знайомим для нього шляхом. Заявить про "всенародне обговорення" на дату, час і місце там, де в цей час буде проводити акцію опозиція. І суд заборонить. І ПРуну це буде на руку. Бо ніякий Отрешко зі своїм впливом нічого там вирішити не зможе. Тому що площа місту не належить, а належить власникові Будинку торгівлі.
Цікаво, десь є ще міста, яким центральні площі не належать?..
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-9 #7 спецкорегор 09.06.2011 13:26
:lol: 8) :P Ну хоч хтось підняв тему чому у період заборони різати дерева їх так жваво рубають и рубают
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #6 Вадим 09.06.2011 13:19
Нда, бред...
А где вы были когда те деятели ставили забор? Где были, когда начали офрмлять проект в кабинетах? А теперь пиаретесь? После драки кулаками не машут.
И дураку понятно, что очередного Фонтан-сити там не будет, у тех не хороших людей хватит средств чтоб забетонировать площадь и посадить там 3 дерева. Вы должны говорить о другом, о том, что центральная площадь города, который так стремиться к европейскому не должна быть парковкой. Если парковка, то только подземная, а сверху красивый сквер.
Не уподобляйтесь Бют и Тимошенко, не занимайтесь голословным пиаром, делайте реальные дела, которые отстаивают интересы горожан, а не кошельков.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #5 Сергей 09.06.2011 13:07
Я заметил что господин Отрешко только популизмом и занимается, а толку от него вообще никакого!!! Лучший популизм - это действия, господин Отрешко....!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #4 Абрек 09.06.2011 12:24
Всё враньё и самопиар. Из одной кормушки кормятся. :-x
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+8 #3 Прокурор 09.06.2011 11:20
А чим Отрєшко "впливовий"?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+9 #2 Мілаша 09.06.2011 11:11
"Впливовий", мабуть, похідне від слова "плавати" :lol:
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100