реклама

реклама

Прокуратурою області порушено кримінальну справу за фактом зловживання службовим становищем та службового підроблення службовими особи Черкаського обласного дочірнього підприємства «Черкаситурист» та туристично-оздоровчого комплексу «Придніпровський», за ознаками злочинів, передбачених ч. 2 ст. 364, ч. 2 ст. 366 КК України.

– Службові особами вказаного підприємства та туристично-оздоровчого комплексу, зловживаючи своїм службовим становищем, діючи умисно, в інтересах Українського ЗАТ по туризму та екскурсіях м. Київ, достовірно знаючи, що на засіданні виконкому Чапаєвської сільської ради Золотоніського району Черкаської області питання щодо визначення права власності на нежилі приміщення вказаного комплексу не розглядалось, ніякі рішення з вказаного приводу не приймались, виготовили завідомо неправдивий документ – рішення від 10.09.2001 року виконкому Чапаєвської сільської ради, відповідно до якого право власності на нежилі приміщення туристично-оздоровчого комплексу «Придніпровський» визнано за Українським ЗАТ по туризму та екскурсіях м.Київ, – розповідає перший заступник прокурора області Володимир Вегера. – У подальшому, 13.09.2001 року на підставі даного фіктивного рішення в Золотоніському відділку ЧООБТІ було оформлено право власності на туристично-оздоровчий комплекс «Придніпровський», залишковою вартістю майже 3 млн. грн., за Українським ЗАТ по туризму та екскурсіях.

При цьому, виконкомом Чапаєвської сільської ради рішення з вказаного питання прийнято лише 14.09.2001року, а право власності відповідно нього визнано за обласним дочірнім підприємством «Черкаситурист». Внаслідок зазначених дій обласному підприємству «Черкаситурист» спричинено майнову шкоду на суму майже 3 млн. грн. Про це повідомляє прес-секретар прокурора області Ольга Лактіонова.

Профспілки протестують проти утисків з боку Генпрокуратури (мітинг під ГПУ)

Профспілки протестують проти утисків з боку Генпрокуратури (мітинг під ГПУ)


Ця інформація була надана черкаською прокуратурою одразу після того, як на всеукраїнському рівні Генпрокуратура звинуватила керівництво Федерації профспілок України у незаконній передачі державного майна приватним особам.

У ЗМІ звинувачення Генпрокуратури проти керівництва профспілок пов’язують з конфліктом між двома впливовими регіоналами: Василем Джарти і Василем Харою.

Так, 24 травня кримський прем’єр заявив, що керівництво Федерації профспілок України (її очолює Василь Хара) планує передати ряд санаторіїв і готелів в Криму в управління ізраїльській компанії. У свою чергу Василь Хара звернувся до президента України Віктора Януковича з проханням «припинити спроби високопосадовців Криму прибрати до рук майно, яке належить профспілкам».

– Генпрокуратура і високі чиновники проводять чергову рейдерську атаку на власність ФПУ. А сигналом для атаки став виступ Джарти! – заявив від імені ради ФПУ Василь Хара.

Про те, що черкаська профспілка нічого не відчужувала заявив у коментарі «Прочерку» голова Федерації профспілок області Петро Шевченко, якому ми зателефонували сьогодні вранці.

– Зараз триває селекторна нарада на цю тему. Ніхто не може сказати, де ж порушені ці кримінальні справи по відчуженню. Взагалі, питання по відчуженню розглядаються на раді Федерації профспілок України. Але ці питання не виносилися на раду. Виходить, що там нагорі чубляться, а внизу пір’я летить, – сказав Петро Шевченко.

реклама

Коментарі  

 
+4 #1 Соболь 10.06.2011 11:44
Петручио такого мы от тебя не ожидали!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100