реклама

реклама

11 червня 2011 року активісти Уманського осередку ВМГО «Сокіл» спільно із громадською організацією «Ми – уманчани» урочисто встановили на вулиці Пушкіна Державний Прапор України – у  мікрорайоні, який активно відвідують хасиди через його близькість до могили рабина Нахмана. Таким чином українці наголосили, що ця територія є і залишатиметься територією України, повідомляє прес-служба Уманської міської організації ВО «Свобода».

Під час технічної підготовки до встановлення Прапору хасиди всіляко намагалися провокувати українців образливими щодо України вигуками, намаганнями пасивно перешкодити, заважаючи встановити щоглу, фотографуючись із пляшками пива у руках на фоні активістів українських організацій, певно, бажаючи хоч якимось чином дискредитувати їх. Відчувалася атмосфера абсолютної ворожості та агресивної налаштованості щодо українців з боку хасидів, яку проявляли найменші представники чужинської громади.

фото - ВО "Свобода"

фото - ВО "Свобода"

Під час встановлення Прапору відбувся виступ активістів громадських організацій, серед яких слово від молодіжної громадської організації «Сокіл» мав очільник Уманського осередку організації Дмитро Овчаренко, який наголосив, що встановлення державного символу України – Прапору, має на меті насамперед нагадати «гостям» про те, що вони гості і зобов’язані виконувати закони України та правочинні рішення місцевих органів влади, а також про територіальну належність Умані до України – адже чужинці про це постійно забувають, а дехто з них, складається враження – і не знає. «Відтепер стосунки українців із хасидами в Умані переходять у наступну еру. Відтепер ми, українці, уманчани – нагадуватимемо за кожної нагоди, кожного дня, що ця земля була, є і залишатиметься нашою, попри намагання чужинців захопити нашу територію. Усе, що відбувається в Умані повинно бути узгоджено із законами та Конституцією України – незважаючи на національність чи віросповідання суб’єктів правових відносин. Для того, щоб нагадувати хасидам про те, на чиїй землі вони перебувають, ми встановлюватимемо відповідні пам’ятні знаки та символи – зокрема й пам’ятник Українським Героям – Іванові Гонті та Максимові Залізняку, збір документів на який вже триває, встановлюватимемо інформаційні таблички та державні символи України скрізь, де це буде необхідним» - наголосив свободівець.

реклама

Коментарі  

 
0 #5 Нетолерантний 17.06.2011 23:53
Цитую Володимир:
Цитую NazarStodola:
Пам"ятнику Залізнякові й Гонті в Умані - БУТИ.


а можна поцікавитись, хто і за який кошт його поставить?


Для тих, хто в танку - ЧОО ВО "Свобода" та ЧОО ВМГО "Сокіл" 14 квітня на мітингу після Маршу Коліївщини оголосила про початок процедури підготовки до встановлення пам'ятника. Вже зараз збираються документи, наступним кроком буде створення ГРОМАДСЬКОГО фонду щодо встановлення пам'ятника із відкриттям рахунку для збору коштів на встановлення. Все просто. Проте не для людей, які шукають можливості лише побудувати бізнес на хасидах, прикриваючись риторикою про втсановлення порядку у тому районі. Не порядку Ви хочете, добродії, а притоку грошей в кишені від смачної годівнички, до якої Вас не пускають більш вдалі "підприємці".
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #4 Нетолерантний 17.06.2011 23:43
Володимире, спеціально для Вас і Ваших друзів з організації "Ми - уманчани" повторюю: на цей захід організатори (себто ГО "Ми - уманчани") запросили спочатку ЧОО ВО "Свобода", а потім і УМО ВМГО "Сокіл". "Свобода" не долучалася - "Сокіл" ДОЛУЧИВСЯ. Пишу це слово великими літерами, бо Ви, певно, не уважно читаєте. Ніде не написано, що "Сокіл" організував цей захід. Про присутність "Свободи" взагалі не йдеться. Позаяк організація ДОЛУЧИЛАСЯ, то її прес-служба зробила реліз заходу. Якщо ВИ, пане Гамалиця, якщо не помиляюся, вважаєте себе професійним журналістом, то певно знаєте, що прес-служба організації описує діяльність організації. Це просто. А висвітлили цю інформацію на офіційному сайті ВМГО "Сокіл" та ВО "Свобода", як соратника організації. Це теж, здається, просто. ТОму не треба розвивати Ваші нескладні чорнопіарні технології проти "Свободи". Бо все, як написано - так і було.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-1 #3 Володимир 14.06.2011 01:48
Цитую NazarStodola:
Пам"ятнику Залізнякові й Гонті в Умані - БУТИ.


а можна поцікавитись, хто і за який кошт його поставить?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #2 Володимир 13.06.2011 10:02
особливості українського націоналізму - прапор встановили одні, а на цьому піаряться інші. Цікаво, яким боком в цьому заході проходить "Свобода", якщо метал і зварювальні роботи Володимира Гончарука, ідея "Ради громадських організацій" (яка і створила "Ми-уманчани")
А прапор встановлювали мешканці цього району, щоб нагадати хасидам, що вони гості. Про атмосферу ворожості я викладу відео, де хасиди сміються з цього.
Звертаюсь до "Свободи" - шановні, майте совість, не приписуйте заслуги інших собі.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+9 #1 NazarStodola 13.06.2011 08:37
Пам"ятнику Залізнякові й Гонті в Умані - БУТИ.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100