реклама

реклама

Черкаський суддя Петро Грабовий сьогодні зранку на засіданні суду визнав, що… ніякого правопорушення у діях координатора Ради опозиційних сил Черкащини Леоніда Даценка під час проведення акції опозиції 24 травня не було. Тож пана Леоніда звільнили від відповідальності.

- Пояснення одне: рішення суду про заборону проведення мітингу на момент проведення акції не набуло законної сили. І ті звинувачення, які три тижні складала міліція і прокуратура, були шиті білими нитками. Більш того, крім заявки на проведення акції, що була оскаржена, у нас було ще три неоскаржені заявки щодо проведення акції. Тож суддя міг хіба що винести попередження. Але він не зробив цього, бо ми діяли правильно, – зауважив сьогодні на прес-конференції Леонід Даценко.

Але розпочав пан Леонід прес-конференцію з демонстрації так званого «тривожного чемоданчика», сумки, яка нині «повинна війти в моду».

До суду опозиціонер пішов з торбою - "тривожним чемоданчиком". Готовий був до арешту

До суду опозиціонер пішов з торбою - "тривожним чемоданчиком". Готовий був до арешту

– Йдучи в суд, я взяв у сумку той набір необхідних речей, які сьогодні треба мати при собі кожному опозиціонеру. Бо події останнього часу показують, що кожен представник опозиції повинен бути готовий до виклику в міліцію, прокуратуру і суд, – зазначив Леонід Даценко. – Ви ж пам’ятаєте, як нещодавно на три доби посадили двох юних патріотів. Тому я і пішов в суд з сухарями, гігієнічним набором (зубна щітка, рушник тощо), бо коли Ігора з Сергієм раптово викликали в суд, вони такого набору не мали.

Разом з тим, лідер опозиціонерів Черкащини наголосив, що і владі слід готувати такі «тривожні чемоданчики» через її «політичний безпредєл».

– Радили б і владі готувати речі на вхід. Бо через ту соціальну катастрофу, яку вони розбудовують щодня, народ може вийти і просто змести цю владу, – підкреслив Леонід Даценко. – Виклики в суд, арешти, штрафи нас не залякають. Але це посил громадянам: мовляв, будь-які ваші протести будуть присікатися. Я думаю, що справи по опозиціонерам будуть розкручуватися. І ми повинні бути готові до таких дій цієї влади і представників правоохоронних органів.

– Дізнавшись, що Леоніда Даценка запрошують у суд, я повернувся з відрядження. Чесно кажучи, думав, що і його покарають адмінарештом на три доби. Але я скажу, що суд мене приємно вразив об’єктивністю прийняття рішення, – зазначив голова обласної організації «Батьківщина» Анатолій Бондаренко.

реклама

Коментарі  

 
+6 #1 Противно 14.06.2011 15:43
Знову суд, і знову владі фанеру над Парижем показали.
Тільки людей задіяних заляпали в шкандаль.
Скільки можна людей лобами зішковхувати?
Скільки можна своїх на посміховисько опозиції виставляти?
Коли ж закінчеться це бушідо?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100