реклама

реклама

У TOB «Перше травня-комбікормовий завод» у червні з великими потугами людям виплатили борг за два місяці - після попередження керівництва заводу про позапланову перевірку. Але контролюючі органи все одно перевірили діяльність заводу.

Невиплачена заробітна плата у повному обсязі за квітень та частково за березень змусила працівників TOB «Перше травня-комбікормовий завод» звернутися за допомогою у вирішенні цього питання до районної влади. Реагуючи на звернення 37 громадян, для проведення комплексної позапланової перевірки комбікормового заводу була створена комісія у складі представників управління праці та соціального захисту населення райдержадміністрації, прокуратури та ДПІ Черкаського району, райСЕС, інспекції Держенергонагляду, територіальної державної інспекції праці у Черкаській області.

Як виявилося, за три місяці від останнього візиту комісії на комбікормовий завод змінилося два керівники, але проблема несвоєчасної виплати заробітної плати і досі залишилася не розв'язаною. Повторною перевіркою виявлено, що керівництво TOB «Перше травня-комбікормовий завод» й надалі допускає порушення вимог Кодексу законів про працю в частині своєчасної та повної виплати заробітної плати працівникам. Олександр Шапран, який із 22 квітня став черговим директором комбікормового заводу, за його ж словами, «знав, на що йшов». Однак його оптимізм не переконав керівництво холдингу, що за виконану роботу людям необхідно своєчасно і в повному обсязі виплачувати заробітну плату. Комбікорми регулярно постачаються на птахофабрики Миколаївської, Черкаської та Київської областей, а прибутки від них - у кишені засновників.

До речі, заборгованості по інших фондах не виявлено. Олександр Терентійович пояснює це тим, що «з державою жартувати не можна», а люди можуть потерпіти. Так і доводиться працівникам одного найшкідливіших виробництв терпіти порушення санітарно-екологічних норм, працювати без спецодягу на установках, які не мають паспортної документації, переодягатися у досі необладнаних побутових приміщеннях. Слід зазначити, що кошторис на ремонт побутових приміщень складено і доведено до відома керівництва холдингу, однак, як виявилося, для тих, хто рухає мільйонами, 53 тис. на ремонт – завелика сума, а люди ще можуть почекати.

Як повідомив редакцію начальник ДПІ у районі Іван Приблуда, з початку року по ВАТ «Перше травня» були проведені планова документальна та позапланова перевірки, за результатами яких працівниками інспекції встановлено порушення податкового законодавства та донараховано 4,9 млн. гривень.

На даний час донараховані суми оскаржуються. Порушено кримінальну справу відносно посадових осіб підприємства за ст.212 ч.З Кримінального кодексу України.

Наразі перевіркою TOB «Перше травня-комбікормовий завод» займається прокуратура, яка дасть оцінку діям керівників товариства у зв'язку з недотриманням термінів виплати заробітної плати та іншими порушеннями, інформує ДПІ у Черкаському районі.

реклама

Коментарі  

 
+1 #1 vik 14.06.2011 18:31
Нехай працівники не сподіваються , що прокуратура їм допоможе. Проуратура звикла все перекладати на інші плечі.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100