5 листопада 24 голови сіл Жашківського району демонстративно залишили нараду, яка відбувалася під керівництвом голови райдержадміністрації Наталії Стельмах.


А лише у травні голова районної ради Микола Кльоц підносив голові РДА Наталії Стельмах квіти

А лише у травні голова районної ради Микола Кльоц підносив голові РДА Наталії Стельмах квіти

Чиновниця намагалася звинуватити голів сіл у невиконанні її доручень. Однак останні обурилися і нагадали голові РДА, що вони – обрані представники громади і не підконтрольні виконавчій владі. Більше того, голова Жашківської райради Микола Кльоц та група сільських голів району направили звернення голові Черкаської ОДА Юрію Ткаченку та голові облради Валентині Коваленко з проханням розглянути питання про відповідність Наталії Стельмах займаній посаді.

Під зверненням підписалося більше двох десятків голів сільрад району. Дивіться нижче.

 

 

А ось і відео з наради

Голова РДА Наталія Стельмах у коментарі «Прочерку» відкинула усі звинувачення, зазначивши, що вона піклується лише про благополуччя району, і всі її зауваження на адресу голів сільрад були обґрунтованими.

Стельмах переконана: це Партія регіонів знову піднімає голову, бо саме голови сіл були представниками Партії регіонів у селах, які організовували антимайдани, возили людей за гроші. І сьогодні, мовляв, вони взялися за голову РДА.

– А я всього лише хочу знати, чому голови сіл не виконують свої посадові обов’язки. Зачитую одне з доручень: розробити проектну документацію по капітальному ремонту доріг комунальної власності та отримати дозвільну документацію на початок робіт. Так, я піднімала декого з сільських голів, бо дехто не зробив документацію. Невже їм літа не вистачило? Адже якщо не освоїти кошти на ремонт доріг, то їх заберуть назад до бюджету. Ось у чім річ! І відповідно до закону, голова РДА має знати цю ситуацію і навіть контролювати її. А обов’язки голів сільради провести звірку у військовому комісаріаті, провести інвентаризацію землі і використати субвенцію на ремонт доріг. І я не вважаю, що перевищила свої службові обов’язки, коректно запитавши сільських голів про це, – сказала Наталія Стельмах.

На думку пані Наталії, розхитати крісло під нею намагається усіма силами голова райради.

– Він неодноразово заявляв, що от було б добре, щоб влада перейшла до мене, – каже Наталія Стельмах.

В упередженому ставленні до неї Стельмах звинувачує і нардепа Валентина Ничипоренка, який нещодавно звинувачував голову РДА у використанні адмінресурсу.

– Я казала головам сільрад: як ітимете на вибори, то послухайте пісню «Гей, пливе кача» (вона стала піснею пам’яті Небесної сотні, – ред.). Чи можна це вважати використанням адмінресурсу? У той же час голови сільрад їдуть відпочивати по путівках за рахунок Валентина Ничипоренка, то це вже інше питання. І сьогодні є звернення людей до мене з цього приводу, – зауважила Наталія Стельмах.


реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
-1 #26 ата 15.11.2014 21:26
Стельмах гнати у 3 шиї
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-1 #25 адекватний 10.11.2014 01:53
Слава Україні. Гідність майдану перемогла. Цеж вікно в европу не обурюйтесь а підскакуйте й надалі.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-3 #24 адекватний 10.11.2014 01:49
Цитую Депутат районної ради:
Посада голови РДА взагалі не потрібна! Керувати районом повинна виборна особа.

АГА а вибирати її будемо як зараз модно с приведенням товп правокторських самообронівськи х автомадановськи х і інших дармоїдів.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #23 одарка 09.11.2014 22:53
Так..... як Стельмах паплюжить всю владу,щоб мала обеднувати людей то вона настоящий ..... сие розбрат та ворожнечу.Вона не знае чим зайнятись,займа еться сплетнями та розборками.Стидно за владу!!!Швондер ка настояща!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #22 Депутат районної ради 07.11.2014 21:06
Посада голови РДА взагалі не потрібна! Керувати районом повинна виборна особа.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #21 Володимир 07.11.2014 20:21
При Янику лизали Павлова і сиділи тихо-тихо як мишки, а тепер вони згадали регіональні писки, що вони місцеве самоврядування! Де той Гройсман з адмінреформою? Я особисто знаю, що така кількість сільських рад в районах неефективна! Вся ця братія суперледацюги. Йдемо по- польському варіанті: одна сільрада на п"ять тисяч населення! А тут 36 виборців в селі, а він сільський голова. Кому потрібні такі керівники!?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #20 Гість 07.11.2014 19:46
Цитую Володимир:
Голів сільських рад Жашківщини нацьковує відомий нардеп - регіонал Валентин .... - Ничипоренко.Йому в цій виборчі кампанії районна влада "не стелила доріжку", а сільські голови взяли в нього кошти, от і стають на диби!

А в тюрму? При сталіні їх би уже розстріляли.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #19 Анатолій 07.11.2014 19:45
Цитую Секретар:
Наталію Стельмах жаба давить,що Ничипоренко дає путівки в санаторій головам сіл,а їй не дає.

А це для кого? ст. 368 Кримінального кодексу України прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди, службовою особою навіть при невчиненні дій в інтересах того, хто пропонує, обіцяє чи надає неправомірну вигоду - карається штрафом або арештом, або позбавленням волі зі спеціальною конфіскацією.
А діяння, предметом якого була неправомірна вигода у великому розмірі або вчинене службовою особою, яка займає відповідальне становище, а керівник органу місцевого самоврядування саме таким і є -
карається позбавленням волі на строк від п’яти до десяти років з конфіскацією майна.
Незаконне отримання службовими особами, головами сіл та деякими директорами шкіл - путівок, обурює все населення району а ще більше обурює людей бездіяльність наших правоохоронних органів.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #18 Володимир Юлькович 07.11.2014 17:10
Де та кадрова служба, де центр підвищення кваліфікації державних службовців, де??? Шановні керівники області! Ну призначили ви голів у районах за квотами майдану, так вчіть їх! Учіть говорити з людьми, вести публічні дебати. Заставте, крім Закону "Про місцеві адміністрації", вивчити Закон "Про місцеве самоврядування". А цей район потребує вашої швидкої допомоги. Їдьте - слухайте людей-жителів Жашківчини, а не оце лементіння тітки!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #17 СЕЛЯНИН 07.11.2014 15:59
Кто-то когда-то писал о подборе и расстановке кадров Прызначить-прызначили И вот результат
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100