реклама

реклама

Уперше з часу перебування Любові Майбороді на посаді заступникам міського голови Черкас, мер Сергій Одарич вперше різко висловився у її адресу. «Мені прикро, що заступник міського голови та член виконавчого комітету дозволяє собі такі необґрунтовані заяви щодо планів із будівництва льодового палацу», – цитує Сергія Одарича його прес-служба.

Нагадаємо, у Черкасах планують збудувати великий спортивний комплекс із льодовою ареною. Фінансування цього обєкту має відбуватися із кількох джерел: державний бюджет та приватний капітал. Арени, побудовані за державною програмою, вже діють у Києві, Харкові, Донецьку. На черзі - ще в Сумах, Севастополі, Луганську, Хмельницькому, Черкасах.

– Цю мрію я виношую уже близько 8 років, вона закладена як один із пунктів моєї передвиборчої програми, - говорить міський голова Сергій Одарич. - Мені вдалось домовитись із Урядом і включити наше місто до переліку, де будуватимуть льодові арени. Ми отримаємо фінансування із державного бюджету. Такий комплекс необхідний Черкасам, адже тут практично немає нормальних спортивних та концертних залів на велику кількість глядачів, а тим більше льодової арени.

Нагадаємо, Любов Майборода в одному зі своїх інтерв’ю висловилась із цього приводу таким чином: «Зараз з'явилася чергова ідея – будувати льодовий палац вартістю 46 мільйонів, та на його утримання коштів немає. Із 46 мільйонів, виділених на цей палац, 20 мільйонів відкату київським структурам, місцевим теж вистачить до кінця життя себе забезпечити.»

За словами заступника міського голови Олексія Гужви, на сьогодні проводяться передпроектні роботи для будівництва спорткомплексу та розглядається можливість його розміщення в районі Долини троянд – на пустирі в бік дамби. Спочатку планували цей об’єкт розмістити по вул. Смілянській біля аеропорту, але власники самовільно побудованих на тій території об’єктів, які були узаконені рішенням суду, вимагали кілька мільйонів доларів за переселення і знесення їхніх споруд, що коштують значно менше. Тому довелось підшуковувати інше зручне місце.

Для будівництва льодових палаців по Україні існує типовий проект, який передбачає хокейну арену, і розрахований на 400 глядацьких місць. Вартість такого будівництва та промислового холодильного обладнання для катку – 31 млн. грн. Їх виділяють із державного бюджету.

Як говорить Сергій Одарич, Черкасам потрібен значно більший зал, що дозволить проводити масові спортивні змагання європейського та світового рівня. Саме тому сьогодні проводяться перемовини із ДП «Льодові арени», через яке відбуватиметься фінансування, щодо коригування типового проекту. У «новому» проекті передбачать зал комбінованого типу, в якому льодову арену можна трансформувати шляхом накриття криги у зал для  проведення змагань із ігрових та інших видів спорту, наприклад, футболу, волейболу, гандболу, фехтування, боксу тощо.

Іще серед можливостей «нового» проекту – встановлення на покритті крісел і трансформація бокової трибуни у сцену. Тоді палац можна використовувати для проведення концертів та інших культурних заходів. Крім того, кількість глядацьких місць збільшать до 3-3,5 тисяч. Це дасть змогу запросити більше людей на заходи і відповідно зменшити вартість квитків. А під глядацькими трибунами планують облаштувати зали для проведення тренувань із різних видів спорту. Таких залів у місті взагалі не вистачає, спортсменам доводиться займатись по підвалах.

У зв’язку зі значними змінами у проекті вартість будівництва черкаського палацу зростає до 70-75 млн. грн. Із яких 31 млн. грн., в тому числі обладнання надає держава, для решти залучатимуть приватні кошти. Одним із головних фінансових партнерів виступатиме БК «Черкаські мавпи».

– Заяви Любові Володимирівни про те, що той, хто вкладе власних 40 млн. грн., буде при цьому ще й робити значні відкати київським структурам – результат хворобливої уяви, – говорить міський голова.

реклама

Коментарі  

 
0 #30 Прогнозпогоди 21.06.2011 15:16
Якщо мужики не погребують стати під її знамена, це і стане появою нової дійсно народної опозиції, без парійних окрас.

Б'юся об заклад вона ще буде Одарича від ПР-их рятувати, тому що він менше зло.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-1 #29 Саша 21.06.2011 11:01
Цитую Мартин:
Об таких вытирают ноги

И, к сожалению, со временем вытрут. По-моему лучше уж Одарыч, чем ПР у руля.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #28 Такида 21.06.2011 09:19
Ой, сишите, таки бить шкандалю!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #27 Депутат 20.06.2011 21:26
Цитую Мартин:
Со снятием Майбороди у Одарича появится иллюзия полного успеха от совокупления с ригионалами. Нет, батенька,ты для них чужой, а теперь еще и трусливый.Об таких вытирают ноги :P :P


У ПР цель не Майбороду от Одарыча убрать, у них цель Одарыча своими окружить.
А потом хлопнуть, как Майборду. Голосованием.
Лиха беда начала, напрасно Одарыч, Майбороду убирает, она хоть и вредная, но с такими в разведку ходить можна. Она в спину сзади не выстрелит.
А Тулуб в спину втихаря и подло всегда бьет, и партийцев к этому приучает.
Одарыч включил себе обратный отсчет.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #26 Рабинович 20.06.2011 19:23
Цитую Такида:
Ой ,сишите, таки видно Тулуб дал команду Одаричу скушать Любочку.А нехорошо, когда свои своих кушають.


Ой, шо Вы говорите, Тулубу Любочка мешает? Щас, шоб я так жил!
Тулуб Одарыча на команду фас щупает, и попутно врагов ему множит!
Он принудит его все табурэтки на свои поменять, а потом эти табурэтки и его на фас вынесут. Бейсала мэнэ, будем через год мы бачить нового мэра...
Ой, всё уже не загорами!
Шоб я так жил!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #25 Чиста правда 20.06.2011 15:47
Одарич ,а скоко тралликов можно купить на 70 лимонов?! дался тебе тот ледовый палац.Смотри, шоб не замерз в этих льдах черкасских
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #24 Такида 20.06.2011 15:44
Ой ,сишите, таки видно Тулуб дал команду Одаричу скушать Любочку.А нехорошо, когда свои своих кушають.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+8 #23 Мартин 20.06.2011 12:10
Со снятием Майбороди у Одарича появится иллюзия полного успеха от совокупления с ригионалами. Нет, батенька,ты для них чужой, а теперь еще и трусливый.Об таких вытирают ноги :P :P
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #22 В. Товстопят 20.06.2011 10:58
Цитую МАЗЕПА:
Любов Майборода - БОЄЦЬ, якого всілякі хабарники не один раз знімали з посад. А люди знову обирали. Одарич допустив рокову помилку: зняття Майбооди - початок його кінця.

Зняття це середина, початок запрошення в списки вільних демократів.
А він гадав використає і все?
- А ні, добро(владу) ділить будемо,зараз усе тобі, потім усе мені...
Таких за так не використовують, об таких ноги не витирають.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #21 Даг 20.06.2011 08:59
Ты опять в свою дуду?
Сдам в тюрьму, имей в виду!
Я ж не просто балабоню,
Я ж политику веду!

Девка эвон подросла,
А тоща, как полвесла!
Вот и мыслю, как бы выдать
Нашу кралю за посла!

Только надо пользы для
Завлекать его не зля --
Делать тонкие намеки
Невсурьез и издаля
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100