реклама
Sucurity Police

реклама

Ями на основних черкаських дорогах обіцяють ліквідувати осінню

Ями на основних черкаських дорогах обіцяють ліквідувати осінню

Міський голова Черкас Сергій Одарич, коментуючи дозвіл Міністерства фінансів України на випуск муніципальних облігацій на 60 млн. грн., зазначив, що фізично приступити до робіт з ремонту основних транспортних магістралей міста вдасться наприкінці літа – на початку осені. Він розповів, що цього тижня будуть подані документи для проведення тендера на визначення виконавця робіт. А облігації  будуть розміщені на біржі у серпні, інформує прес-служба Черкаської мерії.

—   Тож на початку вересня ми зможемо розпочати роботи. Думаю, весь об’єм зробимо за найкоротші терміни. Адже ремонт доріг за технологією ЩМА (щебнево-мастильний асфальтобетон) займає дуже мало часу. За добу одна бригада проходить 3-4 квартали. Сподіваюсь, у Черкасах працюватиме декілька бригад, — розповів Сергій Одарич.

За кошти, отримані від випуску облігацій, міська влада планує зробити (вкрити суцільним шаром ЩМА) вул. Котовського (від вул. Хрещатик до вул. Одеської), вул. Хрещатик (від вул. Котовського  до вул. Леніна), вул. Енгельса (від бул. Шевченка до вул.  Бидгощської), вул. Смілянську (від вул. Фрунзе до вул. 30 років Перемоги), вул. Ільїна (від вул. Котовського до вул. Енгельса), вул. Благовісна (від вул. Котовського до вул. Енгельса).

Також буде покладений верхній шар асфальту на вул. Гагаріна, яка три роки тому була капітально відремонтована і розширена. За ці кошти мерія планує розширити вул. Одеську. Передбачається, що вона буде збільшена в 1,5 рази, облаштовані зупинки і прокладена стічна каналізація, яка дозволить «забирати» воду з перехрестя вул. Котовського та Одеської. Крім того, проведуть реконструкцію вул. Козацької. Тут планується розширення проїжджої частини, облаштування бордюрів, велосипедної доріжки, освітлення тощо.

За технологією ЩМА  відремонтовані дороги у Вінниці, Харкові, Києві, Одесі. Гарантійний термін – 10-15 років. Ця технологія передбачає укладання безшовним методом верхнього шару асфальту. За допомогою щебеня, бітуму та спеціальних добавок утворюється дуже міцний каркас в 3-5 см, і важкі навантаження розподіляються по всій площі. Таким чином забезпечується водостійкість, в асфальтному покритті не з’являються щілини, відповідно воно служить набагато довше.

Крім того, міський голова заявив, що провів перемовини з обласною владою, яка спрямує цього року на ямковий та поточний ремонт черкаських доріг ще додатково 3 млн. грн.

реклама

Коментарі  

 
+2 #4 Kotovsky 21.06.2011 16:38
Шановний «Прочерк»! (Звертаюсь до Вас оскільки немає Автора)
Перед тим, як коментувати застосування технологій поверхневої дорожньої одежи з використанням ЩМА потрібно відкривати підручники. Ознайомившись з технологією, ви дізнаєтесь, що щебнево-мастильний асфальтобетон (ЩМА) вже через рік експлуатації приймає форму (профіль) підстиляючого шару, на якому він укладений. Тобто всього через рік ми будемо знову мати нерівності, стоячу воду, лід, і як наслідок — тріщини та ями.
Незрозумілим є і вибір нещодавно відремонтованих вулиць — Котовського (від Хрещатика до Одеської) та Гагаріна (відносно не старої).
ЩМА — це дуже коштовне покриття та, нажаль, це не “панацея”. Якщо порівняти зі стрижкою волосся: ЩМА - це філіровка, та якщо не стригти волосся, вона не допоможе отримати вродливу зачіску (скільки-б це не коштувало). :cry:  
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #3 Здоровий Глузд 21.06.2011 14:06
Ага,якраз восени і треба дороги ремонтувати!Ще б зимою почали.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #2 Тамара 21.06.2011 12:05
Не верю! ©
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #1 Саша 21.06.2011 11:19
под осенним дождем...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100