реклама

реклама

Дев’ятирічний Максимко Балюк із Монастирища – дуже активний хлопчик. Увесь вільний час, як і інші діти, любить проводити в русі – кататися на роликах, велосипеді, грати у футбол. Відмінні успіхи мав і у школі, брав участь в олімпіадах. Тато з мамою не могли натішитися успіхами сина. Аж раптом хлопчик занедужав. Після багатьох обстежень страшний діагноз – онкозахворювання – прозвучав для родини, як вирок. На жаль, до того, як дитині встановили діагноз, було втрачено надто багато часу.

Попереду в Максимка багато випробувань – кілька блоків хіміотерапії, обов'язкова пересадка кісткового мозку і дуже тяжкий реабілітаційний період. На операцію та лікування в німецькій клініці потрібно зібрати 200 тисяч євро.

– Торік після відпочинку на морі у Максима  почалися періодичні болі під правою ручкою, – розповідає тітка хлопчика Людмила Шевчук. – Спочатку звернулися за допомогою в районну поліклініку. Звісно ж, у маленькому містечку немає обладнання, як немає і можливості зробити необхідні аналізи. Ось так і почалися поневіряння довжиною в рік. Найстрашніше було те, що в кожній лікарні встановлювали новий діагноз.

За словами Людмили, 9 вересня 2010 року батьки повезли дитину на консультацію в Охматдит, обстежили. Почалося лікування, проте воно не допомагало. Антибіотики полегшували стан зовсім не на довго, а болі ставали частішими. Саме в той час родина потрапила в невелику аварію, і в Дитячій клінічній лікарні № 1 м. Києва погіршення стану Максимка пов’язали із наслідками травми. Але точний діагноз встановити було важко.

– Час минав, а стан дитини тільки погіршувався. Раптово з'явилися болі в стегновому суглобі та ногах. Тому в квітні Максим потрапив на лікування  в Умань, – розповідає тітка. – І вже, коли практично не міг жити без знеболювального, його направили на обстеження в Черкаську обласну лікарню. Там у хлопчика виявили пухлину і направили в Охматдит.

Почалися Великодні свята і через вихідні поїздку на Київ довелося відкласти. Ці дні дитина провела вдома, скаржачись на сильні болі в спині. Ніякі знеболювальні не допомагали. Максимко вже не міг навіть повернутися на ліжку. Він тільки лежав, стогнучи, і разом із мамою, молився. Мама, не дивлячись на тяжкий стан унаслідок пережитого стресу, підтримувала сина, як могла.

Після здачі всіх аналізів та обстеження в Охматдиті, Максиму встановили остаточний діагноз: нейробластома заднього середостіння 4 ступеня з множинним ураженням кісток скелета, з метастазами в кістковий мозок. Дитину направили на лікування в Національний Інститут раку. Відтоді батьки хлопчика постійно перебувають поруч із ним. Максимко уже пережив три блоки хіміотерапії. Треба розпочинати четвертий, але лікарі чекають, поки стан здоров’я хлопчика дозволить це зробити.

– Нам порадили лікування сина MIBG-терапією, на яку реагує нейробластома, – розповідає батько Юрій Балюк. – Німецька клініка, що в місті Кельні, погодилася прийняти нас уже 27 червня. Там є сучасне обладнання і можливості встановити точний діагноз. Із допомогою небайдужих удалося зібрати кошти на те, щоб розпочати обстеження у Німеччині. Але за весь курс лікування потрібно сплатити  200 000 тисяч євро.

Батьки панікують, оскільки самим зібрати таку суму не під силу. Вони намагаються продати квартиру, бабуся з дідусем – будинок. Але в маленькому містечку нерухомість нині попиту не має. Поки батьки поряд із сином у Києві, рідні хлопчика намагаються допомогти йому тут – шукають донорів для переливання крові, охочих допомогти з лікуванням. На жаль, домогтися допомоги від держави поки що не вдалося, позитивної відповіді ще не дав жоден благодійний фонд. Тому батьки змушені просити допомоги у таких же простих людей, як і вони самі. Кожні 10, 20 або 100 гривень будуть кроком до одужання дитини.

А поки йде час, Максимко з мамою намагаються (якщо дозволяють аналізи) хоч один або два рази на тиждень поїхати до церкви і попросити сил пройти через усе це…

Ольга КУЩ

Реквізити для надання допомоги:

Рахунок: 29244825509100 ПАТ КБ «ПриватБанк»,

МФО 305299,

ОКПО 14360570.

Для зарахування на картку № 4627085827997848

для Балюка Юрія Васильовича, ІНН: 2769014079

Призначення: на лікування сина Балюка Максима Юрійовича.


Адреса для поштових переказів:

Індекс 19100,

Черкаська область,

М. Монастирище,

вул. Гагаріна, 39, кв. 81, Балюк Олена Юріївна (тітка Максима)

Контакти: тато Максима, Юрій Балюк: 097-793-32-55.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100