реклама

реклама

Завдяки правоохоронним органам, у тому числі, вжитими координаційними заходами прокуратури області рівень злочинності на Черкащині зменшився на 20%. Про це прокурор області Юрій Шеремет повідомив на сьогоднішній прес-конференції, присвяченій результатам роботи прокуратури області за 2014 рік.

– Вважаю, що позитивним є те, що зменшилася кількість розбійних нападів на 44%, що є особливо тяжкими злочинами, зменшилася кількість грабежів на 22% і ця тенденція до зменшення є більшою ніж по державі. На кінець року в нас розкрито 16,2% від злочинів минулих років. Найрезонансніші розслідування я заслуховую особисто. Зокрема, приділено увагу розкриттю умисних вбивств, – зазначив Юрій Шеремет.

На особливому контролі прокурора перебуває вбивство активіста майдану і журналіста Василя Сергієнка з Корсуня. При розслідуванні цього провадження допитано більше півтисячі осіб. Понад сто експертиз призначено. Однак через таємницю слідства подробиці розслідування не повідомляються, але прокурор запевнив, що є позитивні зрушення.

– Якщо нам вдасться розкрити це вбивство, то ми покращимо свій авторитет, – зазначив Юрій Шеремет.

Також прокурор розповів про розкриття злочинів у сфері виборчого законодавства, говорив про відшкодування коштів державі внаслідок прокурорського реагування.

– Так, критика до правоохоронних органів, прокуратури інколи є доречною, проте зауважу, що прокуратура за минулий рік повернула державі в рази більше коштів, ніж взяла звідти. Тобто, щоб громада розуміла, що ми, як кажуть в народі, не просто так протираємо штани, – зазначив прокурор.

Важливим аспектом в роботі органів прокуратури є протидія корупції. Прокуратура в цьому питанні співпрацює зі спеціальними підрозділами СБУ, МВС. За попередній рік на хабарах погоріли і працівники органів внутрішніх справ ,і судді, і чиновники тощо.

– Цю роботу вважаю пріоритетною! Найближчим часом буде проведена координаційна нарад Я зберу всіх керівників правоохоронних органів області і буду орієнтувати їх на виявлення не лише дріб’язкових фактів, а в першу чергу на виявлення злочинів у сфері корупції у керівництві. Бо риба гниє з голови і відповідати за факти корупції мають також посадовці високого рангу. Крім того, я хочу переорієнтувати роботу правоохоронців на виявлення правопорушень у вищих ешелонах влади, – зазначив Юрій Шеремет.

Детальніше дивіться відео з прес-конференції.


реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+5 #3 007 22.01.2015 19:30
Так виходить, що завдяки безпосередньо прокурорам в нас зменшилась кількість грабежів, розбоїв та.......? Так вони ж після 18 години на вулиці не показуються.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #2 varvar 22.01.2015 18:34
протирають не дарма!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #1 укроп 22.01.2015 18:34
Меньше под бригадными надо было ходить.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100