3070 юридичних і фізичних осіб отримали безкоштовні електронні цифрові підписи (ЕЦП) для використання при поданні звітності в електронному вигляді та в електронному документообігу.

Більшість власників безкоштовних ключів – фізичні особи. Цього року цифрові підписи отримали 2420 фізичних осіб або 78,8% від загальної кількості клієнтів. Економія коштів черкаських платників за рахунок використання безкоштовних послуг ЕЦП орієнтовно склала за 2013-2015 рр. 20,3 млн грн (із розрахунку середньої вартості аналогічних послуг у комерційних центрах 373 грн за один посилений сертифікат).

У Черкаській області ЕЦП оформлюють відділ та пункти реєстрації користувачів, які працюють в обласному центрі, Золотоноші, Звенигородці та Умані і місцевих центрах обслуговування платників. Безкоштовні послуги електронного цифрового підпису надаються органам державної влади, місцевого самоврядування, підприємствам, установам та організаціям всіх форм власності, іншим суб’єктам господарської діяльності та фізичним особам.

Для забезпечення доступу до електронних сервісів ДФС платників податків (юридичних осіб), котрі зареєстровані на території Донецької та Луганської областей, та втратили свої установчі документи, запроваджено спрощений порядок ідентифікації та реєстрації, пояснюють у прес-службі Головного управління Державної фіскальної служби в Черкаській області.

реклама

Коментарі  

 
0 #1 A 18.02.2015 22:56
ЕЦП - це добре, звичайно, та гарну ідею, як завжди, вітчизняні реалізатори реалізували як завжди - по-українськи... У всіх нормальних людей ЕЦП універсальний, бо використовуютьс я міжнародні стандарти, у нас же - мало того, що наш ДСТУ ніхто у світі не підтримує, та до того ж вітчизняний ДСТУ передбачає дві несумісні реалізації, які умудрилися реалізувати ще й у вигляді несумісних між собою бібліотек... До того ж, як стверджують спеціалісти, вітчизняний алгоритм принципово від міжнародного стандарту не відрізняється - у нього штучно внесли несумісність, змінивши порядок запису блоків. Ну от навіщо? Чому не використати міжнародний стандарт? Навіщо штучно створювати несумісний?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100