реклама

реклама

На фото – мати Юрія Пасхаліна Тетяна. Джерело: gazeta.ua

На фото – мати Юрія Пасхаліна Тетяна. Джерело: gazeta.ua

Голову Черкаської облдержадміністрації Юрія Ткаченка під час вшанувань пам'яті Героїв Небесної Сотні прикро вразили слова матері одного із загиблих Героїв Юрія Пасхаліна.

Нагадаємо, що в рідному селі Юрія Носачеві на Смілянщині сільський голова заявив, що пропозиція перейменувати центральну вулицю села з Леніна на Пасхаліна його не влаштовує.

«Тетяна Григорівна каже: «Він заявив, що йому «не треба в селі Майдану», а тому вулиця й далі називатиметься вулицею Леніна»... – пише на своїй сторінці в соціальній мережі «Фейсбук» Юрій Олегович. – Не знаю, чи в курсі сільський голова, що село Носачів, де він живе, називається так на честь козацького полковника Тимоша Носача, учасника антипольського повстання Хмельницького і Конотопської битви під проводом гетьмана Виговського, під час якої українські козаки ущент розбили вороже військо Москви. Тобто, саме село Носачів носить суто українську назву – на честь героя, який відстоював Волю України від усіх її зовнішніх ворогів. Думаю, зовсім недоречна назва центральної вулиці козацького села на Черкащині на «честь» вождя комуністів Леніна, ім'я й ідеї якого досі використовуються сепаратистами, які прагнуть реанімації «подобія» радянської імперії під зверхністю Москви. Натомість ім'я Героя Небесної Сотні Юрія Пасхаліна, який так само боровся за Волю України, як і козацький полковник Тиміш Носач, заслуговує послужити славі села, яке виховує Українських Героїв!»

Перейменуванням вулиць міст і сіл Черкащини бути, запевняє очільник області.

«Замість імен вождів і «вождиків» часів тоталітарного минулого вони мають носити українські назви. Й імена черкаських Героїв Небесної Сотні мають бути першочерговими для вшанувань у кожному з населених пунктів, звідкіля родом ці славні Сини України!» – зауважив Юрій Ткаченко.

реклама

Коментарі  

 
+1 #5 Уманский Еврей 24.02.2015 03:11
И что плохого сделал для Порошенко и ко например Александр Сергеевич Пушкин или Первый Человек в Космосе Юрий Гагарин? Зачем менять улицы в честь этих Великих на весь мир людей.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #4 Пошливы 23.02.2015 16:42
Есть джеко ещё адин вариант как почтить героев: пайти на фронт и убить его убийц. Та пайдёш фиалковый ты наш? Как воют, как огрызаются враги... Всё што за Украину всё их каробит корчит. Штоб вы все сдохли са сваим лениным и прочити дзержинскими. А насчёт патриотов в Смеле... Если я не ашибаюсь глава ихней РДА какой та Тимафеев...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+12 #3 ДЖЕКО 23.02.2015 12:21
При подібних підходах питання назв вулиць буде варитись вічно. Змінюються влади, режими, люди. І сьогоднішні лідери і Герої через якийсь проміжок часу будуть здаватись не такими вже і Героями. Принаймні, декому. Є вічні цінності. Називати вулиці необхідно іменами композиторів, художників, діячів мистецтва. Назвами: квіткова, сонячна, лісова, фіалкова, і т.д. і т.под. Хіба це незрозуміло нашим шановним діячам, доки цим питанням будуть людям мізки компостувати? А вшановувати Героїв потрібно, але для цього є маса інших варіантів.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-2 #2 Черкащанин 23.02.2015 12:01
У Смілі багато патріотів на словах, а патріотів на ділі - занадто мало. Там що - нема кому пояснити сільському голові, що він, м"яко кажучи, неправий? І взагалі - де там такого типа взяли?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-5 #1 Вулиця міста 23.02.2015 11:35
Геть всі прізвища з вулиць! Більшовицькі, незалежницькі, воєнні, старі й нові революційні і т.д. Лише вибірково національні діячі культури від смерті яких минуло хоч 100 років! Мазохісти ..., задовбали вже цією бодягою!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100