Скандал навколо об’єктів забудови, петарда під вікнами будинку міського голови Черкас Сергія Одарича – все це не що інше, як спроба відвернути увагу громадськості від важливих питань, заявив під час сьогоднішньої прес-конференції секретар міськради Олександр Радуцький.

Зокрема, Олександр Романович звинуватив Сергія Одарича та «його шефа» Михайла Бродського у плануванні здійснення рейдерського захоплення КП «Черкаситеплокомуненерго».

Радуцький нагадав, що у 2008 році «Черкаситеплокомуненерго» отримало кредит від ЄБРР (Європейський банк реконструкції та розвитку, – ред.) на 11,2 мільйонів євро.

За словами Радуцького, умов для повернення кредиту досі не створено – тариф на послуги підприємства занижений.

– У той же час інше комунальне підприємство Черкас – «Водоканал» – затвердило тариф із необхідними складовими, і здатне працювати та обслуговувати кредит, – зазначив Радуцький.

За словами секретаря міськради, із 2012 року не працює котельня «Черкаситеплокомуненерго» на розі вулиць Волкова-Різдвяної. 92 багатоповерхівки, які мали б обслуговувати котельню, обслуговує ТЕЦ. Також із початку опалювального сезону не працювала колишня котельня заводу «Ротор». Її споживачів (104 багатоповерхівки) також перевели на обслуговування в ТЕЦ.

На думку Радуцького, зароблені таким чином ТЕЦ гроші могли б стати прибутком «Теплокомуенерго».

Радуцький підготував два звернення – до ЄБРР з проханням призупинити черкаському КП виплати за кредитом на 2 роки та до керівництва держави з пропозицією об’єднати «Теплокомуненерго» і ТЕЦ. Ці звернення будуть розглянуті на сесії міськради.

– Якщо «Черкаситеплокомуненерго» не зможе оплатити борги по кредиту, знайдеться людина, яка зробить це за нього, а взамін візьме майно самого підприємства, – вважає Радуцький. – Йдеться не про мої особисті закиди до Одарича, не про приватні стосунки. Ситуація справді виходить з-під контролю.

реклама

Коментарі  

 
+11 #5 Оверко 23.02.2015 13:33
Чесно кажучи забебали вже і радуцький і одарич (з маленької букви, по поваги не викликають) своїми розбірками, замість того щоб працювати на користь міста.Потрібно гнати обох без права працювати у владних структурах.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+8 #4 Serg 23.02.2015 13:32
Тут были бы очень и очень интересны экономические расчеты того, почему отдали обслуживание домов вместо котелен города Черкасской ТЭЦ. Чтобы у ТЭЦ еще больше прибылей было? А Теплокоммунэнер го побыстрее привести к банкротству! Да, это сговор ТЭЦ с Одаричем. Это не мелочь по карманам тырить, а серьезная сделка, большущие деньги. Он практически в открытую лоббирует интересы ТЭЦ. Теплокоммунэнер го обанкротят, ТЭЦ - монополист, и тогда будут в городе те тарифы, которые продиктует ТЭЦ. А Радуцкому за то, что поднял такой важнейший вопрос - огромный респект и поддержка!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #3 стабилизец 23.02.2015 13:20
Приостановление погашения по кредиту детский лепет, ей-бо. Нагрести валютных займов без какой либо перспективы их выплатить это уж умышленное вредительство громаде и таки чистой воды рейдерство ручонками наших депукатиков. Импичмент.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-3 #2 Рабів до раю не пускають 23.02.2015 13:16
Це вже диверсія "За словами Радуцького, умов для повернення кредиту досі не створено – тариф на послуги підприємства занижений".Це Радуцький хвилюється що ми замало платимо?В Київ звертатись буде?Там і без нього гарно піднімають,вже люди і так не платять.Піднімайте,решт а теж плюне і перестане платити.На субсидію мало хто розраховує,бага то людей не мають справки про доходи,бо банально сидять дома.Але є вихід,Центр зайнятості,як державі розуму не вистачає опрацювати цю проблему,то заплатять пособія,людина і гроши отримає і довідку.Скупий (держава)два рази платить.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #1 Сумно 23.02.2015 13:11
Приклад Радуцького це доводить, що треба ретельно пильнувати за собою. Що ти думаєш, що ти говориш. Бо дуже легко перетворитися на дешевого базарного клоуна.
Міг би стати хорошим політиком, а став...
Шкода. ....
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100