реклама

реклама

Перемогою над «Звенигородкою» в чемпіонаті Черкас з міні-футболу «Дніпро» вшанував пам’ять загиблого Сергія Амброса, пише «Черкаський спорт».


Головний матч чемпіонату Черкас та головна подія минулої неділі. Матч пам’яті загиблого в АТО молодшого лейтенанта Сергія Амброса зібрав повний Gалац спорту. Вшанувати пам’ять свого товариша прийшло кілька десятків місцевих ультрас, які відчайдушно підтримували «Дніпро».

До цієї нефутбольної тематики додалася справжня інтрига гри. Саме цей матч вирішував долю останньої путівки у плей-оф чемпіонату. Перемога будь-якої з цих команд виводила її у матчі на виліт.

У статусі фаворита були «дніпряни», яких влаштовувала бодай нічия, але команда грала виключно за перемогу. Проте їхній суперник влаштував справжній бій. Досвідчені футболісти «Звенигородки» грамотно обороняли свої ворота, перекриваючи всі вільні зони та забігання суперника й починали свої атаки. Власне звенигородчани першими сказали своє слово, команда швидко відкрила рахунок. Команда з району добре користалася своєю перевагу в антропометричних даних, досвідчені Мачульський, Білоус, Ординський раз-по-раз відтісняли суперника від м’яча та розігрували комбінації. Це приносило команді дивіденди. Але до кінця тайму швидкі черкаські футболісти знайшли свій шанс і відігралися.


У другому таймі «Звенигородка» не спішно, частим катанням м’яча розхитувала оборону суперника, але зробити було це вкрай складно. «Дніпро» ж сів в оборону, команда Тараса Коломійця вичікувала на помилку суперника, але ближче до кінця помилилася сама. За обрізку суперника покарав Володимир Ординський, який за 9 хвилин до кінця вдруге виводить «Звенигородку» вперед. Неочікуваний перебіг матчу змушував «дніпрян» йти вперед, і через кілька хвилин потому команда зрівнює рахунок. Знову чудовий матч провів Денис Бреус, котрий у своєму стилі «виривав» м’яч в суперника й втікав у контратаку. Так, Бреус швидко відновив статус-кво.

По такій грі, нічия для «Звенигородки» – те саме, що поразка, тому з плином часу команда почала ризикувати. За 2.50 до кінця команда знімає воротаря й починає розіграш п’ятого, але неширока ротація наклала відбиток на гру команди. Чим далі, тим менше сил лишалося у приїжджої команди. Як наслідок, як слід розіграти свої комбінації команда не змогла й почала помилятися. Тому дві груби помилки від втоми – й у ворота «Звенигородки» прилітає ще два м’ячі. Бреус із контратаки і Бреус із власної половини поля. 4:2, матч – окраса ігрового дня. «Дніпро» прямує у плей-оф, «Звенигородка» з боєм залишається на п’ятій позиції.

Голи: Мачульський, Ординський – Бреус (3), Бабій.

Попередження: Мачульський, Ординський – Проценко, Калініч.

– Матч був присвячений загиблому на сході справжньому патріоту нашої держави, ультрасу «Черкаського Дніпра», молодшому лейтенанту добровольчого батальйону «Азов» Сергію Амбросу. Феєричну гру продемонстрували юні футболісти черкаської команди. Програючи по ходу матчу 1:2, «на зубах» переграли більш досвідчену команду з м.Звенигородки 4:2. Свою перемогу юні футболісти присвятили герою України Сергію Амбросу! Герої не вмирають! – зауважив голова Асоціації футзалу Черкаської області Юрій Гончаров.

– Налаштовулися тільки на перемогу, – каже тренер «Дніпра» Тарас Коломієць. – Знали, що буде тяжка гра. Хочу подякувати хлопцям: вони віддали сьогодні всі сили для перемоги. Це було важливо не так для плей-оф, ми хотіли вшанувати пам’ять хлопця, який віддав своє життя за нашу Батьківщину, за всіх нас. Це було найголовніше. Тому налаштовувалися тільки на перемогу. Хочу подякувати нашим фанатам, які нас підтримували. Думаю, без такої підтримки нам було б дуже тяжко. Цю перемогу ми присвячуємо і їм також. Це – найкраща мотивація. Задоволений, що проявили характер і не здригнулися проти такої організованої та досвідченої команди.

реклама

Коментарі  

 
-1 #1 Рабів до раю не пускають 24.02.2015 15:06
ВІЧНА СЛАВА ГЕРОЮ!!! ВІЧНА ПАМ"ЯТЬ!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100