реклама
Sucurity Police

реклама

У селі Подібна Маньківського району за ініціативи активістів Майдану, місцевого блокпосту та громадськості відкрили пам’ятник героям Небесної сотні, які загинули за свободу українського народу під час Революції Гідності.

Це – перший такий пам’ятник, споруджений на території Маньківщини за кошти мецената, місцевого підприємця Віктора Шевченка.

Участь в урочистих заходах взяли голова райдержадміністрації Ігор Віштак та голова районної ради Василь Онищук. Вшанувати загиблих героїв Небесної сотні приїхали також представники Самооборони з Умані, голова Уманської райдержадміністрації Ярослав Скус, члени громадських організацій і політичних партій, місцеві мешканці та молодь.

– Цей пам'ятник героям Небесної сотні, – наголосив сільський голова Подібної Валерій Кобзар, – надихатиме нинішнє та майбутні покоління Маньківського краю, усіх патріотів України на утвердження її незалежності, щоб Україна була могутньою та успішною країною. Він увічнює пам'ять героїв, загиблих за волю і незалежність України під час Революції Гідності. Серед них – житель Подібної Віктор Чернець, який загинув на блокпосту, захищаючи Майдан від реакціонерів та войовничо налаштованих силовиків.

Голова районної ради Василь Онищук закликав громадськість бути єдиними в прагненні зберегти пам'ять про героїзм Небесної Сотні, патріотичного духу серед українського народу і розбудови української держави на засадах національної і соціальної справедливості.

Церемонія продовжилася перерізанням червоної стрічки, після чого присутні поклали квіти до пам’ятника.

Місцевий священник Отець Артемій освятив пам’ятник і прочитав молитву за спокій душ українських героїв.

На мітингу також виступили місцеві жителі та представники учнівської молоді, безпосередні учасники та свідки буремного подібнянського блокпосту, інформують у відділі інформаційної політики та комунікацій з громадськістю апарату Маньківської райдержадміністрації.

реклама

Коментарі  

 
+7 #1 адекватний 25.02.2015 07:33
А Тим часом на міжбанківських торгах ... , в магазинах ..., в аптеках ..., на заправках ..., а в Україні повна ... Займайтеся ..... чим небудь, аби не про присідальників думали.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100