Під час робочої наради з благочинниими (головними священиками районів) Черкаської єпархії УПЦ (МП) митрополит Черкаський і Канівський Софроній поставив жорстку вимогу заборонити священикам займатися пропагандою політичних гасел, брати на себе функції політичних аналітиків, підігравати тим чи іншим силам, які зацікавлені у загострені суспільно-політичного життя, йдеться на офіційному сайті єпархії.

– У нас достатньо християнських важелів виховання, щоби не лізти у політику і не затягувати туди Церкву, – наголосив владика Софроній, коментуючи факти, коли священики замість духовного виховання починають займатися політичною агітацією, ведуться на провокації, дискредитують своєю поведінкою високе покликання пастиря та християнського служіння. – Попри непросту політичну обстановку, фінансово-економічну кризу, загальну скруту відбувається помітне збільшення кількості віруючих, які намагаються шукати правду не в політичних гаслах, а у Христі, Його вченні, яке проповідує наша Церква. Саме на цьому повинна бути зосереджена пастирська діяльність, особливо під час нинішнього Великого посту, коли Предстоятель УПЦ Блаженніший Митрополит Онуфрій закликає всіх вірних до посиленої молитви й посиленого постування у благо миру в Українській державі.

До учасників наради, що відбулася 3 березня, були доведені статті Конституції нашої держави та Кримінального Кодексу України, які захищають парафіян та священиків від будь-яких зазіхань на церковне майно, погроз, шантажу тощо, тому вони зобов'язані користуватися своїми законними правами у випадках безпідставних обвинувачень.

На нараді були обговорені також інші питання, які стосуються внутрішньоцерковного та єпархіального життя.

реклама

Коментарі  

 
+1 #17 ОУН УПА Герої України 16.03.2015 09:11
Читав про аполітичних "зірок" ,типа Куйок Лорак і решти повалієк.Один дипломат порівняв їх з Шульженко яка б співала Гітлєру в 42-му по причіні аполітичності,н азвав їх звичайними пов..ями від культури,то по моєму ця начебто аполітичність Софронія є духовна прост...ція,українців вбивають в Україні,московс ька орда перетнула наші кордони,а Софроній очі затуляє і уникає коментів,ми за мир під час вбивств,я не за кого,то зрада пастви і народа,її мовчанням не прикрити.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #16 2015 06.03.2015 10:11
В Первомайском парке есть два знаковых символа нашего времени: металлический "ежик"(все что осталось от колеса обозрения) и ухоженный памятник чекистам.Еще там ,судя по гигантомании и ужасным пропорциям, строится символ левиафану.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #15 атеист 05.03.2015 19:19
Если ОН есть,то почему все так плохо?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #14 Віруючий 05.03.2015 19:17
Софроній, ваша церква не проповідує Святого Вчення. Ваші попи тільки здатні, що гроші збирати з прихожан. Ви перші грішники.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #13 християнин 05.03.2015 04:52
В віці пана Дмитра(Софронія ) стояти в положенні ШПАГАТ вже не личить. :sad:
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #12 Угу 04.03.2015 23:23
"До учасників наради, що відбулася 3 березня, були доведені статті Конституції нашої держави та Кримінального Кодексу України, які захищають парафіян та священиків від будь-яких зазіхань на церковне майно"-МАЙНО,ОТ ЩО БЛАЖЕННОГО ЦІКАВИТЬ ,БІЛЬШЕ НІЧОГО,ПАРАФІЯН И САМІ ВИЗНАЧАЮТЬСЯ,ВО НИ ПРОВОДЯТЬ ЗБОРИ І ПЕРЕХОДЯТЬ ПАСТВОЮ В УКРАЇНСЬКУ ЦЕРКВУ,А ВИ СКОРО СИДІТИМИТЕ В ПУСТИХ ХОРОМАХ З ХРЕСТАМИ І ВСЕ.. БЛЮЗНІРСТВО ПІДЛЕ,ВИ МОЖЕТЕ ХОЧ ГІМН УКРАЇНИ ТЕПЕР СПІВАТИ ХОРОМ,ХОЧ ПРАПОРИ ПОВИВІШУВАТЬ,ВА М ВІРИ НЕМА!ВАЛІТЬ ПО ДОБРОМУ ІУДИ.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #11 Нестор Іванович 04.03.2015 22:17
Потурання агресії москви на Сході України ці кацапські прихвостні тепер називають: "Не лізти в політику". Расея-матушка всіх ФСБешних хрестоприслужни ків чекає з нетерпінням!!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-2 #10 шаман 04.03.2015 17:16
Как же,как же-помню помню, как вся ваша шобла толпилась в первых рядах да бы "полизать" ручку "яко бы лицемеру"!Так когда вы были лицемерами? тогда или се час.Это напоминает тявканье мосек из-под воротни.Собака лает--ветер носит!А "ТАМ" всё видят,всё считают,ну а далее всё по Библии.....
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #9 смс 04.03.2015 17:06
А народу- опиумом
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #8 Nazar 04.03.2015 15:50
Головний черкаський сеп....тист в рясі сказав своїм попам щоб притихли бо заберуть усі приходи і не буде з чого терористів фінансувати!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100