Сьогодні, 10 березня, об 11.00, у Господарському суді Черкаської області (будівля колишнього Придніпровського райвиконкому) відбудеться судове засідання щодо розгляду позову ПАТ «Азот» до КП «Черкасиводоканал» про стягнення майже 9 млн грн за очищення стічних вод за цінами, що перевищували встановлені тарифом у 2,5 рази.

Член черкаського міськвиконкому Валерій Макєєв украй здивований ігноруванням громадськістю та журналістами минулого судового засідання.

«Дозволю деяку аналогію з питанням перевізочників у місті. Уявіть собі, що кілька років черкащани користувались міським транспортом по ціні 2,5 грн за проїзд, та раптом перевізники об’єднались, і подали позов про відшкодування їм фактичних (розрахованих ними витрат) скажімо, у розмірі 10 грн за проїзд. При цьому таку різницю розрахували б щодо кожного мешканця Черкас, та зобов’язали (кожного) сплатити у певний спосіб. Уявляєте реакцію громади? Звичайно, навіть гіпотетично, такого абсурду ми не можемо собі уявити. Та коли мова йде про взаємовідносини «із сильними світу цього» – це запросто: КП «Черкасиводоканал» перекачувало стічні води із комунальної системи міста на очисні споруди ПАТ «Азот» (точніше – Фонду Держмайна, що знаходяться у користування ПАТ» Азот») за затвердженими міської радою тарифами (затвердженими ще у 2009 році)», – зауважує пан Макєєв.

За його словами, за більшою ціною КП «Черкасиводоканал» не мало права брати платежі з населення.

«ПАТ «Азот», посилаючись на розрахунки, зазначає, що для них така послуга коштувала саме у 2,5 рази більше, ніж затверджений тариф, і просить саме із КП «Черкасиводоканал» стягнути різницю у тарифі. (Уловлюєте аналогію із перевізниками?) Буду дуже здивований, якщо у суд не прийдуть представники департаменту бюджетної політики, адже такі видатки не передбачені у міському бюджеті. Буду здивований, якщо у суд не прийдуть представники департаменту економіки, щоб прояснити, яким чином взагалі ПАТ «Азот» потрапило до процедури закупівлі послуг у одного учасника, якщо чітко встановлено, що ліцензії на очистку стічних вод на момент укладання договору про закупівлю послуг, у ПАТ «Азот» не було!!!, а необхідність наявності такої ліцензії – чітко встановлена судом. Вкрай буду здивований, якщо прокуратура (будь- яка: міська, обласна, природоохоронна та т.п.) не вступить у процес для захисту інтересів територіальної громади. Це буде нагадувати «майданівські дні» минулорічного січня-лютого, навіть в Черкасах, коли після стрілянини на дамбі, майже місяць жодного прокурора у місті найти було не реально, і я одиноко сидів у фойє виконкому – відбирав покази постраждалих та свідків, та здійснював інші процесуальні дії «на громадських засадах». Прокурори з’явились тоді десь через місяця півтора після буремних подій з проханням «позбирати свідків та постраждалих». Маю надію, що чомусь минулорічні події навчили і прокуратуру», – зазначає Валерій Макєєв.

реклама

Коментарі  

 
+2 #6 varvar 10.03.2015 16:11
Макєєв - брехун та кор..ціонер!!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #5 андрон 10.03.2015 15:13
Здається Макєєв вже представляв інтереси "Водоканалу" проти "Азоту" а цей юрист вихваляв себе направо і наліво. А коли "Водоканал" благополучно програв, то це вже наче і не його заслуга, тепер закликає всіх до справедливості та втручання. А чому ж у самого такі результати... А що ж до інтересів громади, то воне не хоче подорожчання проїзду в місті тоді як громадський активість активно це підтримує.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #4 Чур тебе 10.03.2015 13:54
Коли Нафтогаз судитиметься з АЗОТом? 780 міліонів Україні винен Фірташ!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #3 федор принципиальный 10.03.2015 13:33
Это работа"славного"од..рича,завалил полностью ЖКХ.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #2 стабилизец 10.03.2015 11:11
После драки кулаками не машут. Услуга потреблена, претензий к цене и качеству нет, то есть водоканал 9 лимонов, считай, потерял. Уберите заклятого друга жужи, положившего Монин глаз на объекты ЖКХ, только тогда появится шанс прекратить эти мутные гешефты.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-4 #1 незнайка 10.03.2015 10:54
оказывается и у нас в государстве есть Законы-вот только почему они плохо исполняются и кто в этом виноват по материальному пусть юристики бизнес..ные в суде выяснят
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100