На сьогодні землевпорядники Черкаської області виготовили правовстановлюючі документи на 41,7 га земель рекреаційного призначення.

Загалом на території Черкаської області налічується 13 об’єктів відповідної категорії, загальною площею 51,2 га. Зазначені об’єкти розташовані на територіях Золотоніського (4), Черкаського (4), Канівського (1), Чигиринського (1), Уманського (1) районів, також у Каневі (1) та Умані (1).

Окрім цього, на Черкащині обліковуються 24 об’єкти оздоровчого призначення, загальною площею 187,1 га, з яких правовстановлюючі документи виготовлені на площу 175,2 га. З них найбільші знаходяться у Черкаському районі, зокрема в адміністративних межах Свидівоцької сільської ради – ТОВ «Лікувально-оздоровчий заклад «Черкаський санаторій та дитячий оздоровчий центр «Світанок», загальною площею земель 58,52 га, Будищанської сільської ради – санаторій «Мошногір’я», площею 15,4 га, Геронимівської сільської ради – санаторій «Україна», площею 14,09 га.

Санаторії, пансіонати, будинки відпочинку, туристичні бази та інші оздоровчо-відпочинкові заклади розміщені на берегах або в безпосередній близькості до водних об’єктів, наявність яких значно підвищує рекреаційний потенціал місцевості.

В області найбільше рекреаційне навантаження припадає на річку Дніпро та його притоки Рось і Тясмин, узбережжя яких майже повсюдно використовуються для відпочинку, інформують у Головному управлінні Держземагентства в Черкаській області.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100