У цьому році на Черкащині заплановано провести відтворення лісів на загальній площі 1289 гектарів, в тому числі створення лісових культур – на площі 1073 га.


Зараз в усіх лісогосподарських підприємствах триває посадка лісу. Станом на сьогодні вже створено 215 гектарів нових лісових насаджень, що становить 20% від запланованого. Першочергово заліснюються ті площі, де був зрубаний стиглий та хворий ліс.

Паралельно здійснюється доповнення лісових культур, створених в минулому році, – таких доповнень вже проведено близько 200 га.

Лісівники Черкащини заздалегідь потурбувалися про підготовку ділянок, забезпечення достатньої кількості посадматеріалу та інвентарю. Традиційно основними лісоутворюючими породами для області є сосна та дуб. У цілому в минулому році заготовлено 57 тонн лісового насіння, вирощено майже 11 мільйонів сіянців. Цього цілком достатньо для забезпечення потреб лісокультурної кампанії.

Під час проведення робіт продовжується застосування технологій, які сприяють кращій приживлюваності сіянців та створенню стійких продуктивних лісових насаджень, а саме: використання суперабсорбентів, гербіцидів, методу глибокого рихлення ґрунту, інформують в обласному управлінні лісового та мисливського господарства.

реклама

Коментарі  

 
0 #1 адекватний 14.03.2015 10:25
Ми вже замітили збільшення на дорогах лісовозів раз так в 4-5. Видно відтворюють по новій европейській технології на пилорамах. ;-)
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100