12 березня голова обласної ради побувала на Смілянщині і Корсунщині. Валентина Коваленко відвідала родини загиблих Героїв України, вручила членам їхніх родин почесні грамоти облдержадміністрації та обласної ради та відзнаки «За заслуги перед Черкащиною», а також під час спілкування дізналася про проблеми рідних цих героїв. Крім того, Валентина Коваленко побувала на могилах героїв та поклала до них квіти.


У селі Носачів Смілянського району Валентина Михайлівна зустрілася з матір’ю Юрія Пасхаліна. Молодий чоловік загинув від кулі снайпера, яку отримав на Євромайдані у Києві у лютому 2014 року. Юрія зарахували до Небесної Сотні, а 21 листопада 2014 року посмертно йому було присвоєно звання Героя України. Валентина Михайлівна вручила матері героя грамоту та відзнаку за сина. Жінка ж, у свою чергу, подякувала обласній раді за підтримку: кошти, виділені по програмі «Турбота», вона отримала.

У Корсуні-Шевченківському Валентина Коваленко поспілкувалася з матір’ю та дружиною журналіста Василя Сергієнка. У квітні минулого року його знайшли вбитим у лісі після того, як його троє зловмисників викрали просто з подвір’я матері. Смерть корсунського журналіста і активіста пов’язують із його професійною діяльністю. 21 листопада 2014 року Указом Президента України Петра Порошенка Василю Сергієнку присвоєне звання Героя України. Минув майже рік після загибелі журналіста, а винних досі не знайдено і не покарано. Як повідомив голові обласної ради головний міліціонер області Владислав Пустовар, розслідування перебуває на контролі у Міністерстві Внутрішніх Справ. Також він пообіцяв, що попередні результати слідства по цій справі будуть оприлюднені незабаром.


Мати Василя Сергієнка має серйозні проблеми зі здоров’ям, тож Валентина Михайлівна виділить матеріальну допомогу на лікування з фонду голови обласної ради. Також Валентина Коваленко посприяє тому, щоб родина отримала соціальні виплати по обласній програмі «Турбота». Крім цього, голова обласної ради звернулася до міського голови м.Корсунь-Шевченківський із проханням, щоб одній з вулиць райцентру присвоїли ім’я Василя Сергієнка.

Про це інформує відділ інформаційного забезпечення та взаємодії із засобами масової інформації Черкаської обласної ради.

 


реклама

Коментарі  

 
0 #6 Майдан 3 16.03.2015 10:38
За бюджетні гроші проводить виборчу кампанію. Ганьба!! :P
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #5 Волонтер 15.03.2015 23:04
А чим гірші родини в Монастирищенськ ому, Христинівському та Жашківському районах. Або їдьте до всіх, або сидіть собі тихенько в Будинку рад, дійсно не варто заробляти собі бали на людському горі в рік місцевих виборів. Кому потрібні ті відзнаки, ліпше б забезпечили квартирами родини військовослужбо вців, які загинули в зоні проведення АТО, а не згадували про них лише тоді коли це комусь вигідно чи потрібно.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+8 #4 ? 15.03.2015 22:12
Специальная кровать с панцирной сеткой, времён Очакова и покоренья Крыма - показатель заботы на обласном уровне о близких героев.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+8 #3 logotip 15.03.2015 21:41
..... або допомагайте всім, або мовчіть, не заробляйте "бали" на людськьму горі!!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+12 #2 народ 15.03.2015 18:19
І не соромно Коваленко їздити до знедоленої жінки заради фотокартки? Геть втратила совість.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+9 #1 Апарат ради 15.03.2015 16:00
Поетеса - вона і є поетеса.Самозакохана піарщиця. До голови ради не має ніякого відношення.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100