П’ять грантових проектів у галузі культури реалізуватимуться коштом міста Черкаси.

Призначення грантів здійснюється щорічно за пропозицією експертної ради, в яку входять знані діячі культури та мистецтв Черкас, а їх фінансування відбувається за рахунок коштів міського бюджету.

Грант на той чи інший проект можуть отримати громадські некомерційні організації, ініціативні групи або ж окремі особи за такими напрямками: візуальне мистецтво, література, культурно-мистецький захід (фестиваль, конкурс, театральна постановка, майстер-клас, конференція, концерт, літературне читання, виставка, симпозіум тощо).

– Згідно міської Програми виділення грантів в галузі культури на 2013-2017 роки передбачено доволі актуальні напрямки, які могли б зацікавити наших громадян. А саме – гранти на поїздки для участі у фестивалях, конкурсах, культурних подіях, що відбуваються в Україні та за кордоном; гранти на створення культурної події; гранти на створення мистецьких робіт; гранти на видання книг, каталогів культурного спрямування, – розповідає директор департаменту освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради Марина Бакланова.

За результатами презентації грантів, що відбулося 10 березня цього року, експертна комісія вирішила:

– виділити недоповнювальний грант в галузі культури Чуприні Ганні Юріївні на реалізацію проекту «Видання книги творів Василя Симоненка, ілюстрованої творчо обдарованою молоддю міста Черкаси» в розмірі 39 500,00 грн.;

– виділити доповнювальний грант в галузі культури Оробцю Максиму Юрійовичу на реалізацію проекту «Танцювальний чемпіонат Explosion Battle» в розмірі 49 150,00 грн;

– виділити недоповнювальний грант в галузі культури Сергеєвій Олені Олегівні на реалізацію проекту «Музична програма «Забуте українське танго» в розмірі 17 490,00 грн;

– виділити доповнювальний грант Митрофаненко Марині Едуардівні на реалізацію проекту «Дитячий фестиваль мистецтва «Мрії збуваються» в розмірі 39 750,00 грн;

– виділити доповнювальний грант в галузі культури Вариводі Тетяні Валеріївні на реалізацію проекту «Любімо Україну» в розмірі 7 173,00 грн.

Минулого року за кошти програми грантів профінансовано 29 945,00 грн Володимиру Осичнюку на реалізацію грантового проекту «Рок-урок «Батьку-Кобзарю» (Шевченківський тур гурту «Спів братів» для старшокласників школами Черкас).

12 000,00 грн отримала й Вікторія Сухенко – на проект «Танцювальний мюзикл «Аліса в країні чудес», в межах якого відбулася благодійна акція зі збору коштів, які в подальшому були передані онкохворим дітям.

Серед цьогорічних грантових проектів, що будуть реалізовані найближчим часом, – «Танцювальний чемпіонат Explosion Battle» Максима Оробця з виконання танців сучасного стилю, таких як: брейк-данс, хіп-хоп та ін.

Проведення відбіркового туру заплановано вже на 4 квітня, на 25 квітня 2015 року – сам чемпіонат Explosion Battle.

У межах чемпіонату відбудуться змагання збірної найталановитіших дітей Черкас, молоді та збірних з інших міст України: Одеси, Львова, Дніпропетровська, Чернігова, Харкова, Луцька та ін.

Нагадаємо, що Черкаси стали першим містом в Україні, яке ініціювало підтримку проектів у галузі культури.

реклама

Коментарі  

 
+3 #2 Гека Чепе 17.03.2015 15:41
А що, Вища Рада Митців про гранти нічого не чула? Скільки бабла мимо каси, каравул! :lol:
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #1 украина 17.03.2015 15:14
А почему за театр ни слова!!!??? Ведь он "не молчит", РАБОТАЕТ. Вот только вернулись с фестиваля в Бразилии, прославляли Черкащину. Ну да, о чем это я. Культура и Черкассы - два несовместимых слова :sad:
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100