У Смілі кількість медпрацівників у півтора рази більша за нормативну. Про це під час сьогоднішнього засідання Тристоронньої соціально-економічної ради Черкащини заявив керуючий справами міськради – заступник міського голови Сміли Олександр Головченко.

– Сміла опинилася у дуже складному становищі: ми – єдине місто в Україні, якому нещодавно передано на фінансування два потужні медичні заклади – залізничну лікарню станції імені Тараса Шевченка і медико-санітарну частину (колишнього радіоприладного заводу «Орізон», – ред.). Ці установи з великими колективами фінансувалися міністерствами. Зараз у місті Смілі надлишок медичних працівників – їх у півтора рази більше, – зазначив пан Головченко.

За словами Олександра Євгенійовича, якщо залізничній раді місто ще зможе дати раду, то з медсанчастиною ситуація складніша. Заступник мера звернувся до обласної влади по допомогу в розв’язанні цієї проблеми.

Натомість заступник голови облдержадміністрації Віталій Коваль, присутній на заході, зазначив, що місту слід було б докласти в цьому питанні більших зусиль, подумати, як можна використати наявну матеріально-технічну базу і персонал. Зокрема, область ініціює перепрофілювання медико-санітарної частини в базовий госпіталь Національної гвардії або в реабілітаційний центр для переселенців.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100