реклама Делікат

БТР-70, призначений для 34-го батальйону з Кіровограда, що бере участь в АТО, відремонтували в Смілі. Узяли його зі зберігання. Перед відправкою на фронт він пройшов відновлення і повний капітальний ремонт на невеликому місцевому приватному підприємстві. А сама урочиста передача відремонтованої техніки мала відбутися урочисто в центрі міста. Однак, представники батальйону приїхати за БТРом не змогли. Тож підприємство 23 березня показало його смілянам і владі, і відправило оновлену машину в зону бойових дій самотужки.

Відремонтований БТР в центрі Сміли

Відремонтований БТР в центрі Сміли


– Ми демонструємо владі (не тільки місцевій), що можемо якісно ремонтувати подібну техніку, – заявив у розмові Олексій Давиденко – генеральний директор науково-виробничого приватного підприємства „ДАК-Електропром”. – Сподіваємося на військовий контракт на ремонт бронетехніки. Таких БТРів ми могли б ремонтувати десять одиниць в місяць. Зараз у нас трудиться майже сто осіб. Якщо б отримали замовлення, працевлаштували б іще 70 смілян.

Найбільше бойова техніка цікавить, звичайно, хлопчаків

Найбільше бойова техніка цікавить, звичайно, хлопчаків


До речі, головний вид діяльності підприємства – це ремонт електричних машин для Укрзалізниці, ремонт електродвигунів трамваїв і тролейбусів для всієї України. А тепер, як бачимо, це може бути і бронетехніка.

БТР назвали скорпіоном

БТР назвали скорпіоном


На незвичну ще церемонію на майдан в центрі міста прийшли декілька десятків небайдужих смілян. Місцевий підприємець Михайло Лісковський передав на фронт ще й гуманітарну допомогу. Бойову машину освятив настоятель храму Івана Хрестителя УАПЦ  Михайло Шевчук. Освятив він і працівників підприємства. Цікаво, що на броні БТРа і на рукавах працівників красувався скорпіон.

Михайло Шевчук освятив і бойову машину і працівників, які його відновили, і керівника підприємства Олексія Давиденка

Михайло Шевчук освятив і бойову машину і працівників, які його відновили, і керівника підприємства Олексія Давиденка


 

– Це щоб ворога жалити, – напівсерйозно відповів Олексій Давиденко. – А взагалі я за гороскопом скорпіон…

Олександр ВІВЧАРИК,

Сміла

Фото автора

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+1 #1 Пошливы 25.03.2015 10:52
Пабольше б нам таких инициативных людей...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100