реклама

реклама

26 квітня у Золотоноші заклали і освятили  перший камінь, закладений у будівництво дитячого християнського табору «Міцна вежа». У майбутньому він працюватиме на дві області – Черкаську та Полтавську – і прийматиме за зміну по 100 дітлахів. Вартість проекту – близько 500 тисяч доларів США. Кемп спільно зводитимуть Фундації  «Шепард США»  та «Шепард Україна».

За словами ініціаторів будівництва, такий проект  - унікальний  і буде єдиний в Україні, оскільки будуватиметься за прикладом американського цілодобового кемпу для підлітків «Trout Lake Camp».  Такий  вже  60 років  успішно діє у штаті Міннесота, США. Він знаходиться в лісі, на березі озера,  і займає гігантську територію. Там є спортивні майданчики, футбольні поля, плавальні басейни. Кожного тижня у кемпі відпочиває по 100-200 дітей, а за літо - близько 2 тисяч. Для них влаштовують екстремальні розваги, вчать правил виживання у дикій природі і водночас знайомлять з духовними істинами та християнськими цінностями.


Подібний американському проекту нині взялися зводити у Золотоноші. Це буде спільна робота Фундацій «Шепард США» та «Шепард Україна». Власне, закладення каменя приурочено 10-тиліттю їхньої співпраці. За словами Ігоря Ястремського, президента Фундації «Шепард Україна», ці дві організації займаються тим, що спільно  допомагають навчанню українських лікарів та стажуванню вчителів кордоном, забезпечують сучасним медобладнанням українські лікарні, зокрема, перинатальні центри . Один з успішніших проектів фундацій - Золотоніський християнський молодіжний ресурсний центр, розрахований на 250 дітей. Тут діє безкоштовний тренажений зал, комп’ютерні курси, курси драми, рукоділля, функціонує стадіон. Основне його завдання - дати дітям альтернативу вуличним розвагам. Центр працює 8 років. Тут постійно проводяться численні дитячі табори, як то кулінарний, космічний, табір драми. Розширюючи цю роботу, має з’явитися цілодобовий стаціонарний кемп «Міцна Вежа».

Як пояснив директор програм майбутнього табору Юрій Федорюк, назва табору має духовну основу. «Оскільки кемп буде християнським, він повинен мати міцний фундамент. Наш фундамент - це Бог. І ми взяли за основу вірш з Біблії, де сказано, що ім’я Бога -  це міцна вежа», - зазначив він.


Табір планують будувати у три фази. Перша триватиме рік. За цей час зведуть 4 великих будинки, розраховані для проживання 100 дітей. Наступна фаза - будівництво ігрової зони. І третя - наймасштабніша – будівництво спорткомплексу за найкращими американськими, безпечними для малечі, технологіями. Все хочуть завершити максимум за 2 роки. Кемп будуватимуть на території більше гектара. У майбутньому він  працюватиме на 2 області - Черкаську та Полтавську. З екстрим-розваг вже придумали скелелазіння на альпійській гірці, катання на автомобілях Баггі, кінний спорт. Основа фінансування - кошти благодійників з  України і з-за кордону. Фундація вже придбала автобус для майбутнього табору за пожертвувані українцями гроші. Весь проект будівництва коштуватиме  півмільйона доларів США.

Місцева та обласна влади підтримують такий проект. Про це засвідчила присутність на святковому заході міського голови м. Золотоноша Віталія Войцехівського та заступника голови ОДА Юрія Саса. За словами ініціаторів будівництва, очільник Черкащини теж пообіцяв сприяти будівництву кемпу.

А щоб будівельні роботи тривали легко, над першим каменем, закладеним у будівництво, помолились пастори баптистських церков Черкащини – попросили Бога благословити і втілення проекту в життя, і долі дітей, які в майбутньому тут відпочиватимуть.

реклама

Коментарі  

 
-1 #2 кукишь 21.08.2015 12:01
Геть з нашої земллі.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #1   27.04.2015 18:44
О-о-о! "Баптизм шагает впереди". Незабаром по всих кутках будуть сувати книжечки "Сторожова вежа". Навіть Петро не встоїть, щоб не взяти.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100