реклама

реклама

Донецький олігарх Нусенкіс тисне на українську Церкву, щоб вона не відходила від Москви

Донецький олігарх Нусенкіс тисне на українську Церкву, щоб вона не відходила від Москви

Один з найбільших спонсорів Української православної церкви Московського патріархату (УПЦ МП), підприємець Віктор Нусенкіс, згортає фінансову підтримку церкви, зокрема, відмовляється від виділення коштів на створення телепрограми "Світ православ'я". Таке рішення він прийняв після того, як під час Помісного собору УПЦ МП він вступив в прямий конфлікт з першоієрархом церкви митрополитом Володимиром (Сабоданом).

За інформацією газети "КоммерсантЪ-Украина", тепер він готовий виділяти гроші організаціям, що виступають категорично проти надання УПЦ МП статусу автокефальної церкви. Ці кошти там готові прийняти з вдячністю.

Виданню стало відомо про скандал, що стався під час проведення Помісного собору УПЦ МП, на якому планувалося ухвалити новий Статут церкви, який передбачав, на думку його супротивників, розширення її автономії. Як розповіли джерела газети, один з основних публічних спонсорів УПЦ МП, голова холдингу "Донецьксталь" Віктор Нусенкіс, присутній на соборі в якості делегата від мирян Донецької єпархії, у своєму виступі назвав собор "зборищем", за що митрополит Володимир зробив йому зауваження.

Після цього Віктор Нусенкіс нібито заявив, що "автокефалії в УПЦ МП ніколи не буде". Джерела стверджують, що в суперечку з підприємцем вступив митрополит Черкаський і Канівський Софроній (Дмитрук), відомий своїми публічними заявами про необхідність автокефалії. Він зазначив, що якщо віряни УПЦ МП ухвалять відповідне рішення, то вона буде. У відповідь пан Нусенкіс сказав, що "ніякої автокефалії і близько бути не може".

Віктор Нусенкіс, за даними ЗМІ, надавав значну допомогу УПЦ МП, жертвуючи митрополії щомісяця 1 млн грн. Тепер цих коштів церква може позбутися, оскільки після скандалу, що стався на соборі, підприємець вважає недоцільним підтримувати УПЦ МП.

реклама

Коментарі  

 
+5 #2 Здоровий Глузд 14.07.2011 13:17
Московський патріархат він і є Московський патріархат!Хай він 10 раз буде автокефальним.Церква патріархату чужої держави.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #1 Санитар 14.07.2011 11:59
Надо разобраться с этим Нусенкисом...
Явно, деньги через него идут с Масковии от ФСБ-Гундяэва
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100