реклама

реклама

Завтра, 15 травня, о 18.00 в Черкаському драматичному театрі «Тиждень Осьмачки в Україні», присвячений 120-й річниці від дня народження видатного українського письменника Тодося Осьмачки, почнеться із відкритої репетиції.

– Черкащанам покажуть виставу-майстер-клас за поемою Тодося Осьмачки «Поет». Що саме буде, знає тільки Господь-Бог і Проскурня (Сергій Проскурня – в. о. художнього керівника Черкаського театру, режисер, – ред.), – говорить жартома в коментарі «Прочерку» голова Черкаської обласної організації Національної спілки письменників України Володимир Ткаченко. – Якщо Проскурня ставить, то буде цікаво. Я сам горю бажанням побачити.

– Поема «Поет» для Осьмачки, по суті, була твором усього його життя, яку він писав із молодості до останніх років. Він її переробляв, друкував частинами, дописував, редагував постійно. Це текст, який супроводжував його усе життя. Цей твір певною мірою є автобіографічним у сенсі світосприйняття, поетичного дару, містики місця і містики долі, – зауважує в коментарі «Прочерку» в. о. художнього керівника Черкаського театру, режисер Сергій Проскурня.

За словами Сергія Владиславовича, основним доповідачем на урочистому вечорі до 120-річчя Тодося Осьмачки буде житомирський літературознавець Сніжана Чернюк.

– Ми ж із акторами черкаського театру зробимо відкриту репетицію, під час якої розбиратимемо текст, голос і поступово перетворимо це на виставу, – пояснює свій режисерський задум Сергій Проскурня.

Вхід на показ вистави – безкоштовний.


реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+1 #5 Гість 18.05.2015 11:04
А ми були в селі на так званих "гуляннях", багато лишилося питань стосовно обіцяного програмкою. Страшенно не сподобалося. 5 майстрів виставляли свої експонати, з оголошених майстер-класів бачили лише як з глини свистульки ліпили, нічого цікаво. Змарнований час.
Соромно, що запросивши родичів письменика, не спромоглися зробити все по-людськи.

До речі, правильно РУДА, а не Рудка.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #4 визор 16.05.2015 09:45
Был на "шедевре" пустой зал. С провалом , Проскурня!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #3 Олександр 15.05.2015 00:04
Як вже дістали ці всілякі експерименти!!! !!!!!!!!! :-?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #2 А от свідками, 14.05.2015 19:06
так черкащанам ще ніколи не доводилось бути!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+17 #1 визор 14.05.2015 16:15
Если ставит Проскурня - провал!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100