реклама

реклама

Про проблеми фінансування лікування хворих на ниркову недостатність говорили на вранішній селекторній нараді в Черкаській ОДА. Унаслідок дискусії керівник області Юрій Ткаченко дав підлеглим доручення звернутися до Міністерства охорони здоров’я, черкаських нардепів тощо, щоб пролобіювати виділення коштів з держбюджету для нирочників.

Як повідомив на нараді заступник директора департаменту охорони здоров’я Олег Найдан, станом на 1 травня 2о15 року в області 223 особи отримують медичну допомогу методом амбулаторного гемодіалізу. У поточному році виділено 8 млн. грн. в умовах співфінансування з місцевими бюджетами та 2,8 млн. на погашення заборгованості в 2014 році.

На нараді звучала інформація, що в області постійно існує проблема з фінансуванням цієї послуги.

Окремо Олег Найдан прозвітував, які райони мають заборгованість по оплаті послуги на лікування.

– Станом на цей час в повному розмірі виділено кошти за рахунок субвенції обласного бюджету та видатків з місцевих бюджетів і розпочато процедуру закупівлі в Канівському та Христинівському районах. У місті Черкаси, де найбільша кількість хворих на ниркову недостатність, виділено коштів виключно за рахунок субвенції з обласного бюджету, проведено процедуру закупівлі. Найбільш складна ситуація в Корсунь_Шевченківському районі, де хоч кошти і виділені за рахунок субвенції з обласного бюджету, але не планується розпочинати процедуру торгів та проводити оплату послуг, – зазначив доповідач.

Міський голова Черкас Сергій Одарич пояснив, чому місто зволікає з оплатою послуги на лікування нирочників:

– У Черкасах дійсно питання гостро стоїть. Маємо 45 хворих. У нас до серпня включно проблем немає. Але дефіцит до кінця року становить більше 7 мільйонів. Вважаю, слід добитися від центральної влади загальнодержавної програми. Якщо говорити за місто Черкаси, то ми маємо таку ситуацію, коли жителі районів області і навіть з Кіровоградської області реєструються в Черкасах для того, щоб отримувати фінансування для лікування у «Фрезеніусі». Бюджет міста Черкаси неспроможній фінансувати жителів районів або жителів інших областей, крім власне черкащан, – зазначив Одарич.

Вислухавши доповідачів Юрій Ткаченко звернувся до Найдана і дав завдання підготувати лист до Міністерства охорони здоров’я, черкаських нардепів, щоб все таки пролобіювати виділення коштів на рівні державного бюджету на фінансування гемодіалізу.

Крім того, за словами Ткаченка, слід розібратися і з ціною на послугу, бо як повідомляла йому нещодавно радник Президента Ольга Богомолець, розрахунки по ціні послуги не відповідають дійсності. Тож Ткаченко порадив підлеглим з департаменту охорони здоров’я звернутися і до АМКУ.


реклама

Коментарі  

 
+1 #4 Баба Параска 2 02.06.2015 17:19
А де ж пані Майборода?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-3 #3 Аліса 02.06.2015 15:58
Та скільки можна товкти воду у ступі? Вже набридло слухати, що немає такого закону! Фінансування нирочників повинно здійснюватися за рахунок обласного бюджету! попередники чекали коли ці хворі люди вимруть, а тепер і ці так само, то за що стояв майдан? Щоб такі , як Кравцова сиділа для краси? Щоб такі як Найдан та Ситник продовжували брехати і наживатися? не хочете "ФрезеніусУ" через те , що там все прозоро. Неотримуватиме ніхто відкатів. Всі гальмуєте реформи! Одна мафія змінила іншу.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #2 незнайка 02.06.2015 14:07
прекратите тормозить проведение МЕДРЕФОРМЫ на уровне области
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+8 #1 Мирослав 02.06.2015 14:00
А для чого там сидить Кравцова? Для мебелі? І за такі посіделки отримує 13 тисяч в місяць? Хорошо сідім! :P :P
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100