реклама Делікат

Через 8 місяців у Черкасах з’явиться перший в Україні будинок для учасників АТО – із сонячними батареями та квартирами від 9800 доларів.

- Ми не могли залишатись осторонь ситуації, коли сьогодні наші бійці, що  відстоюють безпеку та незалежність України  у зоні АТО, повертаючись додому, часто залишаються без роботи і можливості утримувати свою родину, - розповідає В’ячеслав Литовченко, керівник ГО «Вільна європейська країна», що є ініціатором проекту. - У рамках вирішення проблеми забезпечення  роботою поверненців із АТО, нами було створено організацію «Правовий сектор», що забезпечує їх роботою охоронців. А у рамках вирішення обох проблем – забезпечення роботою і житлом – ми розпочали проект, у якому колишні «атовці» будуть забезпечені роботою будівельників, споруджуючи соціальне житло для себе і своїх побратимів.


Сьогодні ми розпочинаємо спорудження першого такого будинку – на майданчику по вул. Ватутіна у Черкасах. Нам вдалося створити проект справді унікального житла, максимально незалежного від зовнішніх джерел енергопостачання: у ньому буде максимальне утеплення, сонячна батарея, теплонасоси, тощо. Він буде енергозберігаючим та максимально ощадним за комунальними витратами для його мешканців. Цей дім стане першим в Україні, спорудженим за провідними будівельними технологіями. П’ятиповерхівку по вул. Ватутіна розраховано на 94 квартири (1-2-3-кімнатні, від 43 до 90 квадратних метрів). Споруджуватися будинок буде на пайовій основі, але по собівартості: для учасника АТО вартість однокімнатної квартири складатиме 9800 доларів США. Крім того, ми створили біля десятка програм, що допоможуть у придбанні цього житла. Одну квартиру у будинку планується подарувати родині загиблого учасника АТО, що цього потребуватиме найбільше.

- Така ініціатива є просто неоціненою для нас - тих, хто повертається із зони АТО до мирного життя, - переконаний представник ДУК «Правий сектор» Максим Кусьмина, що заклав на місці майбутнього будівництва перші – символічні цеглини. Максим родом зі Сміли, живе з дружиною і трирічним сином у Києві, де за 10 років так і не спромігся придбати житло.

- У зоні АТО побувало біля 600 наших працівників – і більшість із них не має власного житла. У останні роки квартир черкаські правоохоронці не отримували – тому такий проект ми сприймаємо вкрай позитивно, - констатував начальник УМВС України в Черкаській області Владислав Пустовар. – Я вивчив проект і переконаний у ефективній його реалізації. А ще - переконався у тому, що, за умови прозорості та відсутності корупційних складників, житло у нас може бути дійсно доступним...

Про це інформує прес-клуб реформ.

реклама

Коментарі  

 
0 #4 андрій 01.09.2015 13:31
Цитую незнайка:
Одарич красочней 7 лет назад рекламировал ДРАМТЕАТРОВСКУЮ ЯМУ

[quote name="007"]До чого тут Пустовар та МВД??? Треба проконтрулювати щоб отримали житло ті що в боєвих діях приймали участь,МВД стоїть на блокпостах в мирних містах(крім нацгвардії,вона воює)Досить Пустовару примазуватись,в оювати і блокпости прифронтові патрулювати,це велика різниця!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!Укра їна годує за 300000 силовиків МВД,СБУ,прокура тури,утримує на податки,а воює 50000 мобілізованих.Нафіг нам
армія дармоїдів?Чого кошти на їх утримання на професійну АРМІЮ не перекинути?На Майдані влада стояла та нила що ми поліцейська держава ,тепер нарощують кількість правоохоронців.
ти лох і баран сам дрочиш у дома до про других мовчи дармоїд
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #3 ЛВВ 09.06.2015 09:53
Цей будинок треба будувати у Соснівці, на тому місці, де хитрозроленими незаконно забудовується територія лісу.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #2 007 09.06.2015 09:47
До чого тут Пустовар та МВД??? Треба проконтрулювати щоб отримали житло ті що в боєвих діях приймали участь,МВД стоїть на блокпостах в мирних містах(крім нацгвардії,вона воює)Досить Пустовару примазуватись,в оювати і блокпости прифронтові патрулювати,це велика різниця!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!Укра їна годує за 300000 силовиків МВД,СБУ,прокура тури,утримує на податки,а воює 50000 мобілізованих.Нафіг нам армія дармоїдів?Чого кошти на їх утримання на професійну АРМІЮ не перекинути?На Майдані влада стояла та нила що ми поліцейська держава ,тепер нарощують кількість правоохоронців.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #1 незнайка 09.06.2015 09:43
Одарич красочней 7 лет назад рекламировал ДРАМТЕАТРОВСКУЮ ЯМУ
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100