реклама

реклама

У Черкасах на станції переливання крові – майже надзвичайна ситуація: бракує реагентів та витратних матеріалів, йдеться в сюжеті «Подробиць».

Війна на сході внесла свої корективи в роботу черкаської станції: реагенти витрачаються, а запаси – не поповнюється.

Роботи додалося, ціни на препарати зросли, а фінансування залишилося колишнім, скаржаться лікарі. 9 мільйонів гривень на рік виділяють з держбюджету, з обласного – ще 800 тисяч. Минуло півроку, а грошей залишилося критично мало.

– Але навіть якщо ми закупимо тест-систем і пластикатної тари, то це нам не дасть можливість безбідно прожити і до кінця року, – говорить лікар-методист Черкаської обласної станції переливання крові Тетяна Нестерова.

У облздорові стверджують: така ситуація по всій Україні. Міністерство досі не прийняло заявки на закупівлю реагентів і тари для станцій переливання крові. Чиновники запевняють: відправляли листи з проханням поквапитися. Але з Києва – ні відповіді, ні привіту.

– Очікуємо, але тримаємо руку на пульсі. Департамент охорони здоров’я звертається до обласної ради, щоб виділити кошти, яких бракує, – говорить заступник директора департаменту охорони здоров'я черкаської облдержадміністрації Олег Найдан.

Якщо не прийдуть гроші з держбюджету – кошти на закупівлю реагентів облрада може виділити хіба що з фонду, створеного на випадок надзвичайних ситуацій. На станції переливання крові сподіваються, що до таких крайнощів не дійде.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100