реклама Делікат

Велика кількість посівів соняшнику виснажує землю

Велика кількість посівів соняшнику виснажує землю

Змінити посівний матеріал на більш якісний та чітко планувати кількість посівів повинні черкаські аграрії, якщо хочуть мати високі врожаї. Таку позицію висловив генеральний директор холдингу «АгроЗлатодар»,  заслужений працівник сільського господарства Володимир Лук’янець на прес-конференції в Черкаському прес-клубі.

- У тій же Європі ніхто не сіє як собі хоче – там існує чітке квотування на види посівів, - констатував Володимир Лук’янець. - Раніше область сіяла щонайбільше 69 тисяч гектарів соняшнику, що виснажує ґрунти, а сьогодні – понад 140! Це варварське ставлення до землі, ми просто безповоротно втратимо родючість наших ґрунтів.

Разом з тим, Володимир Лук’янець спрогнозував, що цього року область збере загалом 2,65 – 2,7 мільйонів тонн зерна, незважаючи на несприятливі погодні умови.

Актуальною для регіону проблемою Володимир Лук’янець вважає  постійні намагання перетворити Черкащину на сировинний придаток. Коментуючи згортання діяльності сільгосппідприємства «Нібулон», він зауважив, що  компанія є типовим представником такого споживацького ставлення: не забезпечуючи  утримання місцевої соціальної інфраструктури (школи, дитсадка, ФАПу), сплачуючи податки у іншому регіоні, підприємство просто вивозило із області сировину, яку могло переробляти тут, розвиваючи економіку Черкащини і створюючи нові робочі місця.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100