реклама

реклама

У Черкасах на вулиці Хрещатик сьогодні встановили пам’ятник герою книги Михайла Булгакова «Майстер і Маргарита» Фаготу. Автор – відомий черкаський скульптор Владислав Димйон. З робітниками і сином він і встановлював скульптуру.


– Дорогий мені друг, відомий черкаський архітектор Євген Кузаєв у 90-х роках звернувся до мене з пропозицією зробити скульптуру персонажа з його улюбленої книги «Майстер і Маргарита» – Фагота, – пояснює Владислав Володимирович у коментарі виданню. – У 1999 році ця фігура була одного черкаського ювелірного магазину, але потім новий господар почав вимагати плату за оренду. Кузаєв був дуже вражений, образився і демонтував скульптуру. Після цього вона 11 років пролежала на складі. А зараз же обласне Управління містобудування та архітектури до Дня архітектора згадало про цю скульптуру. Кузаєв знову звернувся до мене з проханням реставрувати її. Я не міг відмовити своєму другу.


Встановити Фагота разом з іншим персонажем книги котом Бегемотом планували ще кілька днів тому, однак через непогоду акцію відкладали. Сьогодні ж до кінця дня скульптура має красуватись на Хрещатику.


«У цій скульптурі використані старі батареї. Бо як з нічого зробити скульптуру? Що є під ногами, з того і зробили. І це тепер зроблено для того, щоб люди посміхалися. Я взагалі за те, щоб Хрещатик був частково пішохідним і тут були скульптури. Є в планах встановити скульптуру жінки-черкащанки. Дуже хочу зробити, але не з підручного матеріалу як ця, а з гарного матеріалу, з бронзи», - ділиться планами Владислав Димйон.

реклама

Коментарі  

 
+8 #9 Нелитературный критик 02.07.2015 13:50
Кто-то "удружил" этим сооружением банку "Диамант", которым залеплена арка под управлением архитектуры.
Фагот четко тычет пальцем прямо на банк. Сразу вспоминается, что в книге Булгакова именно Фагот во время представления в ТЕАТРЕ усеял зал ФАЛЬШИВЫМИ деньгами ;-) Лично мне в такой банк пойти не захочеццо!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+10 #8 Эгегегей 02.07.2015 11:33
Вообще-то Фагот сидел не на ювелирном магазине, а на баре с неоднозначной репутацией. По сему вопрос: теперь они будут тусить возле архитектуры или, учитывая архитектурные дела в городе, все уже там?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #7 смс 02.07.2015 10:47
Краще б на день архітектора відкрили пам'ятник Городецькому, а не всяку ф...гню , від якої фанатіє Кузаєв. Він, що вже головний архітектор міста?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #6 Z 02.07.2015 10:41
Цитую народ:
практично в один і той же час спалахнув драмтеатр, а за якийсь квартал від нього саме встановлювали скульптуру булгаківських Фагота і Бегемота. Тих самих... Хто читав «Майстра і Маргариту», має пам’ятати слова Фагота, які він сказав про себе і кота: «Мы здесь недалеко, на Садовой, где пожар».

Действительно, что-то в этом есть...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #5 Думки на загал. 02.07.2015 10:11
Цитую  :
Так в Черкассах, Аннушка уже давно разлила масло и теперь - точно, Фагот направит кого надо к турникету.

Аннушка розлила масло перед тим як Олійник почав крапати диктаторські закони....
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #4 Гека Чепе 02.07.2015 08:45
Добре, що тільки Фаготу і все обмежилося драмтеатром.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #3 народ 02.07.2015 00:51
Радник голови Черкаської облдержадмініст рації Андрій Кравець побачив у сьогоднішній пожежі містику.
«Просто містика якась... Сьогодні в Черкасах практично в один і той же час спалахнув драмтеатр, а за якийсь квартал від нього саме встановлювали скульптуру булгаківських Фагота і Бегемота. Тих самих... Хто читав «Майстра і Маргариту», має пам’ятати слова Фагота, які він сказав про себе і кота: «Мы здесь недалеко, на Садовой, где пожар». До речі, 1 липня – день, який Булгаков вибрав був для свого одруження», – провів у своєму дописі в соціальній мережі «Фейсбук» аналогії Андрій Миколайович.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #2   01.07.2015 21:38
Так в Черкассах, Аннушка уже давно разлила масло и теперь - точно, Фагот направит кого надо к турникету.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #1 Мешканець 01.07.2015 21:07
Звичайно, краще ніж вареник, але не набагато. Дайош кота Бегемота для повного щастя. Може ще щось друг порадить.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100