реклама Делікат

harch Починаючи з 15 липня санепідемстанція області проводить перевірки в 14  позаміських дитячих оздоровчих таборах. Із 48 різних перевірок виявили 13 порушень і наклали 13 штрафів від 102 до 400 грн, причому на деякі заклади – не по одному. Не знайшли порушень лише у двох таборах – «Проліску» на Лисянщині та «Дивокраї» на Маньківщині.

Як розповідає «Прочерку» завідуюча відділенням гігієни дітей і підлітків Черкаської обласної СЕС Тетяна Рибак,  перевірки засвідчили: в деяких таборах погано прибирають харчоблоки та санвузли. На окремі продукти в одному з таборів  не було документів, а в іншому – знайшли прострочені.

- Виявили порушення правил миття посуду, ведення медичної документації на продукти харчування, - коментує Тетяна Миколаївна. – В деяких таборах знайдено висів кишкової палички. При порушення правил особистої гігієни це може становити загрозу: паличка може потрапити в продукти й спричинити кишкову інфекцію. Є порушення й температурного режиму зберігання продуктів. Із водою в таборах поки що проблем немає.

Про свій візит працівники СЕС попереджати адміністрацію не зобов’язані. Це дає змогу оцінити реальну ситуацію в таборах.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100