Черкаське обласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України оштрафувало ПАТ «Черкасиобленерго» за зловживання монопольним становищем.

За результатами розгляду заяви споживача послуг постачання електричної енергії за регульованим тарифом у місті Золотоноша, що надає ПАТ «Черкасиобленерго», відділення АМКУ встановило, що товариством було здійснено відключення електричної енергії зазначеному споживачу без дотримання вимог, передбачених Правилами користування електричною енергією для населення, затвердженими постановою Кабінету Міністрів України від 26.07.1999 №1357 (зі змінами). Так, представниками ПАТ «Черкасиобленерго» в особі Золотоніського РЕМ не було дотримано процедуру припинення електропостачання.

Зазначені дії можуть призвести до ущемлення інтересів споживачів та були б неможливими за умов існування значної конкуренції на ринку.

Рішенням адміністративної колегії територіального відділення ПАТ «Черкасиобленерго» зобов’язано усунути порушення законодавства про захист економічної конкуренції, шляхом повернення споживачеві коштів, сплачених ним за відключення та повторне підключення електроустановки.

Про виконання зазначеного зобов’язання ПАТ «Черкасиобленерго» має повідомити територіальному відділенню в місячний строк з дня отримання рішення адміністративної колегії територіального відділення.

Під час розгляду справи ПАТ «Черкасиобленерго» визнало порушення законодавства про захист економічної конкуренції, інформують у прес-службі АМКУ області.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100