реклама

реклама

Аварія на підстанції «Західна», що перебуває на балансі ПАТ «Черкасиобленерго», минулого вечора призвела до зникнення напруги на головній водопровідній насосній станції ІІІ-го підйому «Черкасиводоканалу».

Як результат –  більша половина міста на півтори години залишилась без води, оскільки через відсутність електрики по трьох лініях від підстанції «Західна» на ГНС зупинилися працювати 3 із 4 насосних агрегатів. Тож тиск у черкаському водогоні впав до критичного рівня 0,3 кг/см3.

–  Спочатку о 21.12 відключилися два насосні агрегати ВНС, потужністю 400 кВт, що забезпечують місто водою, – повідомляє головний енергетик «Черкасиводоканалу» Сергій Бойко. – Будь-які оперативні дії з перемикання на трьох лініях підстанції «Західна» були заборонені диспетчером «Черкасиобленерго». Але о 21.17 ми оперативно увімкнули резервний насосний агрегат №6, яким вдалося забезпечити мінімальний тиск у водогоні.

Пізніше, за інформацією головного енергетика «Водоканалу», було підготовлено схему електроживлення ще одного насосного агрегата з подальшим його включенням о 21.52.

– Далі від 4 лінії електропостачання станції «Західна» ми підключили ще один насосний агрегат і почали плавно піднімати тиск на місто. О 22.48 водопостачання міста було відновлено в штатному режимі, ­– говорить Сергій Бойко

Директор «Водоканалу» Сергій Овчаренко зазначає, що така аварійна ситуація «Черкасиобленерго» є прямим порушенням умов гарантійного енергозабезпечення такого важливого об’єкту міста. Якби водоканалівці не спрацювали вчасно, підключивши резервні насосні агрегати, могла б трапитись потужна аварія на водогоні, що надовго обезводнила б усе місто. Утім, причини такої ситуації «Черкасиобленерго» не зазначають й досі, зазначають у прес-службі КП «Черкасиводоканал».

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+3 #2 Serg 07.08.2015 19:47
Падает уровень профессионализм а в Черкассыоблэнер го, падает. То ли еще будет. Вот по Смелянской, не доезжая старого ДОСААФа, где проходит через дорогу высоковольтная линия электропередач, вовсю прямо под ЛЭП строят помещения! Почти закончили. И где контроль со стороны руководства Черкассыоблэнер го? Закрыли за хабари глаза на такое вопиющее нарушение? Разуйте их, смотрите, что у вас под носом делается. Ау, ОБЛЭНЕРГО!!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-4 #1 незнайка 07.08.2015 10:54
выборы состоятся Нэ траьтэ кумэ сылы
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100