реклама

реклама

Народний депутат України від Черкащини (Черкаський, Смілянський, Кам’янський райони) Сергій Рудик вважає за доцільне провести перевірки роботи землевпорядників у Черкаській області, які за кількісними показниками надали найменше земельних ділянок для учасників антитерористичної операції. Зокрема, мова йде про Кам’янський район.

«Ситуація, коли немає землі там, де її хотіли б взяти учасники АТО, звісно є. Проте, якщо у Черкаському районі, наближеному до обласного центру й відповідно, більш урбанізованому, виділено 299 земельні ділянки для військових та їх родин, а у віддаленому Кам’янському районі - всього 4 ділянки, є привід розібратися з роботою відповідних органів місцевого самоврядування та землевпорядників» - зазначає Рудик.

За словами депутата, чинне законодавство не прив’язує землі до місцеперебування людини. Саме тому серед основних відмов на заяви учасників АТО зустрічаються «земельні ділянки знаходяться за межами населеного пункту», «відсутність вільних ділянок», «відсутність земель запасу житлової та громадської забудови».

«В чому причина того, що реалізувати своє конституційне право на безоплатне отримання наділу у власність військовослужбовцям-учасникам АТО в Кам’янському районі складніше, ніж у Смілянському чи Черкаському, слід розібратися. Вважаю необхідним звернутися до Держгеокадастру,  ГУ земельних ресурсів Черкаської області і до мера Кам'янки за інформацією щодо кількості поданих заяв від учасників АТО (родини учасників АТО)  та  передбаченого для реалізації даної програми  земельного масиву в межах району»- зазначив Сергій Рудик.

Нагадаємо, що Уряд України 13 червня 2014 підтримав ініціативу екс-глави Держземагентства Сергія Рудика про безкоштовне надання земділянок у власність військовослужбовцям ЗСУ та інших військових формувань, а також співробітникам Міністерства внутрішніх справ і Служби безпеки, які захищають територіальну цілісність і суверенітет країни в її східних і південно східних регіонах. На 16 липня 2014 для зазначених ініціатив передбачалося використати земельний масив у кількості 2,521 тис. од., загальна площа якого становила 18,3802 тис. га.

Відповідно до інформації Головного управління Держгеокадастру у Черкаській області, землевпорядниками Черкащини видано 759 наказів про надання дозволів на розроблення проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок учасникам АТО або членам родин загиблих воїнів на загальну площу 929,10 га. Найменше дозволів видано у  Городищенському (7), Кам’янському (4) районах та в містах Золотоноша (1) і Канів (8).

Про це інформує прес-служба нардепа.

реклама

Коментарі  

 
+1 #4 Б/////////Володимир григорови 11.08.2015 23:39
Хлопці беріть мене в команду. Я вмію правильно дерибанити землю. Обіцяю всю роздерибанену землю продати за найдорожчою ціною, а на виручені кошти побудую ще одну "Чайку" щоб атошникам було де відпочивати! Дякую!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #3 бульба 10.08.2015 18:06
Сергію ну що ти таке кажеш. Ну не всі люди такі тупі. Спитай в нашого Одарича патрійота дутого скільки Черкаси виділило земельки АТОшникам. Звісно органи колективної безвідповідальн ості нагнути практично неможливо а от державну структуру можна і похаяти і розігнати як колись куля в лоб кобру розігнало за палець лише одного співробітника. В корінь гляди. Патрійотизм дутий получився. Помайданити за бабло або від безробіття це будьласка а от коли треба чимсь і пожертвувати то тут народ віддає останнє а обранці народні зась - шкода. Скільки гарант фабрик на АТО запустив??? А куля в лоб скільки мілйонів відчехлив ?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #2   10.08.2015 17:32
Рудік? Сам? Без мами? Він ще той їздун.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #1 Віктор Дубина 10.08.2015 17:15
Ну ну ще й до перевірок підключіть аса Білика В.Г.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100