реклама

реклама

Лічені дні залишилися до відкриття музею Т. Г. Шевченка у Каневі. Нині для контролю над усіма завершальними роботами на Чернечій горі постійно перебуває автор нового проекту реконструкції музею Лариса Скорик, яка для цього навіть пішла у відпустку.

Працівники музею повідомляють, що Лариса Павлівна навіть у неділю, 15 серпня, приїжджала до Канева, щоб керувати всіма реставраційними роботами. Не раз телефонувала черкаському губернатору Сергію Тулубу. Потім, мовляв, поїхала до Києва.

У понеділок, 16 серпня, «Прочерку» вдалося зв’язатися з пані Ларисою по мобільному. Чути було, як на задньому фоні гуде техніка. Голос Лариси Павлівни був схвильований і заклопотаний.

– Що тут говорити?! Я зараз знову у Каневі. 23 серпня до музею приїде Президент. Приїжджайте і ви та й все побачите. Нині ми повинні завершити всі основні роботи до 20 серпня, щоб будівельників після вихідних тут вже не було, – спішно повідомила Лариса Скорик.

За словами генерального директора Шевченківського національного заповідника Ігора Ренькаса, нині завершуються усі внутрішні роботи в музеї. З гори зробили бетоновані водовідвідні канали та вжили інші заходи для її укріплення, на що Міністерством з надзвичайних ситуацій було виділено 15,6 млн. грн. Зараз тривають роботи на верхній площині біля пам’ятника Кобзарю.

Нагадаємо, як повідомляла прес-служба Черкаської облдержадміністрації, 9 серпня у Каневі з робочою поїздкою побував Віце-прем'єр-міністр України Борис Колесніков.

Для ознайомлення зі станом ремонтно-реставраційних робіт, перебігом створення експозиції музею Т.Г. Шевченка та визначення стадії готовності до відкриття всього меморіального комплексу на місці працювала робоча група у складі заступника Глави Адміністрації Президента України, заступника голови Організаційного комітету Ганни Герман, Міністра культури і туризму Михайла Кулиняка, Міністра регіонального розвитку та будівництва Володимира Яцуби, голови Черкаської державної адміністрації Сергія Тулуба та інших високопосадовців.

– Роботи з ремонту і реконструкції ще тривають, проте, той обсяг, що вже виконано, дає підстави стверджувати, що музей відкриє свої двері для відвідувачів у запланований термін без затримок і експозиція буде представлена у повному обсязі, – запевнив Віце-прем'єр-міністр України Борис Колесніков.

реклама

Коментарі  

 
+3 #2 Пану К. 17.08.2010 11:11
А ти був у цьому місяці в Каневі. В "апріорі" напевно не був, а якщо не був, то не пиши чтого не потрбно
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-3 #1 Черкащанин 17.08.2010 09:57
Скорик в Каневі? Тоді архітектурі музею - повний капут!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100