реклама

реклама

Скоротити на 2,2 мільйони куб метрів використання газу в Черкаській області планують завдяки впровадження альтернативних видів палива, модернізації котелень, утеплення будівель на об’єктах комунальної теплоенергетики та соціальної сфери. Про це на сьогоднішній нараді в ОДА повідомив заступник начальника управління ЖКГ області Андрій Липкань.


– У першому півріччі в рамках регіональної програми енергоефективності та зменшення споживання енергоносіїв Черкаської області на 2011-2015 роки реалізовано 77 заходів. Це заміна вікон, утеплення фасадів, модернізація котлів тощо на загальну суму більше 13 мільйонів гривень. Економія газу при цьому склала 485 тисяч куб метрів, що при нових цінах дорівнює 4,4 млн грн., – зауважив доповідач.

Також за його словами, з початку дії програми державної фінансової підтримки населення, ОСББ та ЖБК для впровадження енергоефективних заходів населенню видано 1470 кредитів (по Ощадбанку 1260, по Укргазбанку 210), у тому числі 445 кредитів на придбання котлів, 1025 для впровадження енергоефективних заходів, ОСББ – 5 кредитів, – усе це на загальну суму 24,1 млн грн.

Нині ж, згідно плану, в кожному районі області та місті обласного підпорядкування приблизно 1% домогосподарств мають взяти кредити на заміну газових котлів, енергозберігаючого обладнання та матеріалів.

– Кошти є, тож керівникам районів слід визначити кількість кредитів та попрацювати з населенням, – зазначив Андрій Липкань. – Хочу відмінтити, що на сьогодні 8 РДА та 2 МВК не уклали договори з банками на часткову компенсацію відсотків, а це Золотоніська, Канівська, Кам’янська, Смілянська, Тальнівська, Уманська, Христинівська та Чигиринська РДА, міськвиконком міста Сміла та Умань.

– Резервів у нас достатньо, та дивно, що не всі райони підходять до цього відповідально, – зауважив керівник області Юрій Ткаченко і дав вказівку заступнику «відмітити» на найближчій колегії голів РДА за невиконання завдань, поставлених урядом.

Нагадаємо, в минулому опалювальному сезону Черкаська область зекономила більше 30% на об’єкти комунальної теплоенергетики.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+8 #3 Реаліст Комаров 28.09.2015 20:43
А НА КАЛОРІЙНІСТЬ ГАЗУ ЗВЕРТАВ УВАГУ ХТО НЕБУДЬ????ГАЗ РОЗБАВЛЕНИЙ ВСІЛЯКИМИ ДОМІШКАМИ, ЩО ПРИВОДИТЬ ДО БІЛЬШОГО ЧАСУ ЗАКИПАННЯ УМОВНОГО ЧАЙНИКА...І ПОТІМ МИ ДИВУЄМОСЯ ЗАХМАРНИМ РАХУНКАМ ЗА ГАЗ А НА АЗОТІ ДЛЯ КОНТРОЛЮ Є ВСІЛЯКІ ЛАБОРАТОРІЇ І ЇХ НЕ ОБДУРИШ. А НАСЕЛЕННЯ МОЖНА ДУРИТИ-ХАЙ ПЛАТЯТЬ.........
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+9 #2 СЕЛЯНИН 28.09.2015 13:38
БЕЗ газа 167 сел Скорочуй
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-8 #1 varvar 28.09.2015 13:34
А Азот?!!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100